07 mei 2024

Op en neer om de "plantjes water te geven".

 

103 km

Vandaag is het 7 mei 2023 en ik kan vermelden dat dit weer een prachtige dag is. Weinig wind en veel zon. Het is de hoogste tijd om m’n gezicht in de Beemster te laten zien dus na de boodschappen even op en neer om bij Tiny rondom het huis de “plantjes water te geven” met speciaal product uit een plastic fles en in verdund vorm. De naam weet ik niet meer maar uit de proef van enkele dagen geleden hebben we het vertrouwen dat het doet waarvoor het wordt gebruikt.
Net nog niet .......

.................uit het nest

Hier en daar omrijden i.v.m. graafwerkzaamheden en weg  afzettingen maar rond half 11 zit ik aan de koffie. Zwager Frans zit er ook al die was met de racefiets en als we nog even geduld hebben komt Thomas met een paar vriendjes op de fiets uit Oostzaan.  En allemaal werden we even aangesproken door een meneer die het inrijverbod op deze weg probeerde te bekrachtigen en ons allemaal doorliet omdat het tweede huis buiten het afgesloten deel lag waar nieuw asfalt werd gelegd. Eerst koffie met koek en even bijkletsen.
De brug was weer eens te smal

Het mooiste geel staat vooraan
en niet die boterbloemen in het grasland

Nog één keer voordat de bloemen er af zijn

Na het tweede bakkie de spuitbus vullen en aan de bak, ondertussen kwam Thomas met z’n maats aangefietst. Ik maak het een volgende keer wel af en dan hopen op goede resultaten.
De kastanjeboom bloeit volop...

.....langs deLangereis

De terug weg gaat zoals standaard via een andere route en zo kwam ik thuis na 103 zonnige klokmeters.

Geen opmerkingen: