14 mei 2024

Een warme ronde.

 


Even rustig een rondje rijden vanaf Middenmeer naar Middenmeer, dus hier en daar in slow-motion. Ik had weinig zin om op pad te gaan met dit warme weer, ik kan beter tegen de kou als deze temperaturen.

De buitentemperatuur is op dit oment 28,9 graden C. ongewoon hoog maar morgen wordt het beter. Althans de temperatuur zakt en de regen kansen stijgen. Met een klein ommetje het HEM-rondje gereden, is redelijk veilig voor wat betreft verkeersdrukte en weinig wegen van rechts langs het water.

Eerst een fazanten haan die op het open veld rondliep vast leggen en dan weer verder.


Op mijn min of meer vaste route door Wognum naar de Zomerdijk zag ik op de hoek het zwanen echtpaar wat nogal onrustig leek, niet verwonderlijk, de eerste van de gezinsuitbreiding zwom al in het water dus vermoedelijk wachten op de rest, vandaar die onrust.




Dan een stukje nieuwe route langs het water, bij het Hoornse stadstrand is ook een fietspad wat achter de schouwburg "Het Park"om gaat langs het water, meteen een stukje klinkerweg ontlopen en minder door de stad.



Later het “HOUTEN HOOFD” oprijden en een paar foto’s maken van de cruiseboten die Hoorn aandoen en een Duits echtpaar wat ook wat kennis opdeed in Hoorn.

De Hoofdtoren staat er “strak” bij tegen een helder blauwe achtergrond. Bij de visboer in Enkhuizen een bakje kibbeling scoren en dan op huis aan.


Het is overal rustig, wel zag ik al een aantal regeninstallaties om de tulpen nat te houden. Het ritje van vandaag was 99 km op deze warme dag die verder goed is verlopen.

1 opmerking:

Corn-Dolly zei

Viel mij afgelopen weekeind met een rondje fietsen in Friesland en NO polder ook al op dat bollenvelden worden besproeid. Waarom zou dat zijn? De grond is nat zat zou je zeggen.