03 juni 2024

Bijna het standaard rondje.

 


We zijn weer terug van een aantal dagen in het Brabantse Vught, het was er prettig vertoeven. Alle dagen een stukje gefietst en de eerste dag een rondje gelopen om “De IJzeren Man” van een kleine 5 km.

Een rondje wat ik nooit meer zal vergeten, tijdens mijn militaire rekruten opleiding van lichting 59-6 moesten we op een bepaalde dag van ene luitenant Waanders hard lopend dit rondje “trainen”, nu ging het heel wat rustiger. Gisteren weer thuis gekomen en vandaag weer met twee benen op de grond gestaan. En meteen na de boodschappen proberen of de fiets het nog deed, hij was nog net zo goed als een week geleden. Over Medemblik om een papier te laten zien en een afspraak maken, alles was oké.



Dan via Medemblik naar Hoorn, binnendoor en buitenom was ik zomaar bij de dijk en ben richting Enkhuizen gegaan, op dit hele stuk tot aan “De Woeste Hoogte” kwam ik een paar wandelaars en fietsers tegen en niet één auto of motor, het was heerlijk trappen zonder obstakels.



Langs de “Haringstad” op naar Medemblik en het is te zien dat er al iets van de vakantiedrukte zichtbaar wordt, veel meer bootjes in groot en klein formaat op water.

Ik heb helaas Ed de Boer gemist in zijn kano, wel passeerde ik zijn auto waar zijn vaartuig op wordt vervoerd. In het Enkhuizer stadspark nog even wat zwanen gespot en dan weer door.



Na Medemblik ligt de polder weer voor me waar ik een trekker zag waarmee het land weer wordt klaargemaakt en bij de oversteek van de Medemblikkerweg naar de Westermiddenmeerweg waren de ganzen ruim vertegenwoordigd in het kanaal. Al met al een bijna standaard ritje van 84 km genieten.

Geen opmerkingen: