06 juni 2024

Kleintje "om" de deur.

 


Zal ik wel of zal ik niet, de zin ontbrak en ik was alleen van plan om te gaan als het zonnig zou zijn en dat was het nou net niet. Uiteindelijk toch maar een rondje om de deur. En dat leverde toch wel weer wat bijzondere foto’s. Via Slootdorp naar De Haukes en toen kiezen wordt het links de Korte Afsluitdijk of naar de afslag langs de camping en het peilschaal huisje. Ik nam de afslag richting Den Oever en dat is me niet slecht bevallen.


Een paar flinke regendruppels zijn wel gevallen maar toen was ik daar nog niet, alleen het wegdek was nat. Op een bepaald moment moest ik afslaan omdat het laatste stuk is afgesloten.


Vervolgens langs de camping bij het plaatsje Stroe en linksaf naar Den Oever. Een leuk beeld waar ik een foto van heb gemaakt was het beeld van de struiken en bomen langs de weg met aan het eind het kerkje van Oosterland. 

Er staan ook nog een paar dames met veel apparatuur met camera op statief om het mooiste plaatje te maken.


Op de haven zit een visser in het zonnetje zijn netten te boeten opdat er geen vis zal ontsnappen.

Via het Robbenoord en Sluitgatbos kom ik weer op de weg naar Wieringerwerf waar op bepaalde stukken heel veel “wilgenpluis” langs de weg ligt.


Vlak voor ik thuis ben zie ik dat er al een paar banen met Wintergerst richting afrijpen gaan en dan gaan m’n gedachten weer naar de jaren dat ik volop in de graanontvangst zat bij het bedrijf wat toen nog Z.W.M. was genaamd, later Zuiderzeepolders en weer later Agrico. Het ritje was kort net 47 km maar wel weer ontspannend.

Geen opmerkingen: