05 juni 2024

Een heerlijke verrassing onderweg.

 


Het was weer een prachtige dag, even op en neer naar m’n zoon in Alkmaar leek me een leuk tripje. De wind was nog wel wat stevig maar daar is door heen te komen alleen de temperatuur werkt nog niet mee, het was nog fris. Bij Gerard één druk op de claxon en vanaf z’n terras opent hij de garage onder het appartement. En zo zit ik al redelijk op tijd in Alkmaar aan de koffie met iets erbij. Weer even bijkletsen en daarna weer de terugreis aanvaarden. Er gaan nogal veel sirenes van ambulances en politie, op de andere baan richting Alkmaar zie ik een auto dwars op de weg staan, schijnbaar een foutje gemaakt.






Ik kan mijn weg gewoon vervolgen richting Stompetoren enz. en zie zo af en toe weer iets wat m’n aandacht trekt. Alpaca’s, bermbloeiers, een boer die tussen de rijen schoffelt en in de verte een wei vol met koeien veel te veel om te tellen.

Ik rij maar wat richting Middenmeer en kom “toevallig” ook op een heel veel belovende T-spitsing. Jaren lang stond hier het stalletje van de aardbeienkoning en wat een verrassing hij is er weer. Meteen stoppen en twee bakjes inslaan, ze zien er weer geweldig uit, zo vers van het land. Als ik weer thuis ben staat er voor vandaag 87 km op de teller, niet onverdienstelijk lijkt mij.

Geen opmerkingen: