10 juni 2024

Nog "even" wachten tot 2030 ?

 


Het is vandaag dus echt geen weer om een rondje te gaan fietsen. Maar ik heb toch iets te melden over wat ik/wij zaterdag hebben gedaan. Een aantal dagen geleden werd er gemeld dat er gelegenheid was om het werk op de Afsluitdijk te bekijken. Zowel met uitleg in het daarvoor speciaal geplaatste “gebouw” als ook op de plaats waar dit allemaal wordt gerealiseerd, dus bij de sluizen zelf. Rond een uur of half 1 kwamen me op de Stontelerweg bij Den Oever waar ik al vaak langs ben gefietst maar nooit op het terrein was geweest, ik heb daar niets te zoeken, maar ik keek er van op zo’n groot parkeerterrein er achter de “dijk en bosschage” is aangelegd, maar langs de weg stonden veel meer auto’s.
De autoweg

Het tweede fietspad met stootblokken.

Eerst een rondleiding langs alle foto’s enz. enz. inclusief uitleg van werknemers van LEVVEL de organisatie/bedrijf die dit allemaal realiseert. Op mijn vraag aan één van die mannen, “Hoelang duurt het nog voor de beide fietspaden weer open zijn voor fietsers en ligfietsen”, helaas dat wist hij niet.
Heel veel belangstelling

Hier gaat het allemaal om


Vervolgens konden we een oranje hesje ophalen om met een busje voor ongeveer 10 personen naar de werkzaamheden te worden gebracht, er reden heel veel busjes op en neer.
Eén van de pompen

Drie pompen op rij

Het was indrukwekkend wat er allemaal wordt gedaan om Nederland veilig te houden m.b.t. hoogwater. En de belangstelling was enorm overal zag je oranje hesjes van de bezoekers. “Overal” kon je rondlopen en overal waren speciale smalle trappen aangelegd om bezoekers rond te leiden. Bijna aan het einde van de rondwandeling die enorm indruk wekkend was sprak ik nog 2 dames aan van het zelfde concern en stelde hun ook die zelfde vraag. “Hoelang gaat het nog duren voordat de fietspaden aan beide zijden van de dijk open gaan voor fietsers en ligfietsers” ( ik had al eerder vernomen dat 2030 mogelijk zou zijn)  Ik kreeg te horen, dat er dit en dat volgende maand zou worden beslist en dat de prijsopgave voor de nieuwe fietsbruggen in werking was. Ja en wanneer dat allemaal gerealiseerd zal zijn en al het andere werk, dat zou best nog zo’n 5 á 6 jaar kunnen duren. De moed zakte me niet meer in de schoenen ik wen er aan dat de opdrachtgever, de overheid, niet zo vlug werkt. Als ik de 90 maar haal en nog fiets dan klaag ik niet meer.

Geen opmerkingen: