12 juni 2024

Een vertrouwd rondje

 


Het viel wel maar niet mee, dan bedoel ik de regen. Vanmorgen hoorde ik het al heel vroeg regenen en rond 7 uur ben ik opgestaan en toen was het droog. Dus het komt goed vooral omdat ik later 6 verschillende “weerprofeten” had gecontroleerd, o.a. Buienradar, Buienalarm, Het Weer HD, WeatherProHD, Weer&Radar  en Weer. Ik weet nu zeker dat je hier niet te veel vertrouwen in moet hebben. Ik heb zeker 20 km of meer in een bui gereden, soms harder soms zachter maar ik, als “Mooiweer” fietser heb het overleefd en ik vond het nog leuk ook. Het positieve, ik waardeer het z.g. HEM-rondje steeds meer, je kan bijna overal flink doorrijden en nergens gevaarlijke situaties. Vooral na de ervaringen van de laatste tijd in het verkeer, iedereen heeft haast en als fietser ben je echt een storend element, die voor dit soort automobilisten maar een lastig obstakel is op “hun” weg.




Het ging dus op de vertrouwde manier door de polder met z’n vele molens en langs de aardbeien waar het alweer druk was op naar Hoorn en achter de Park Schouwburg langs.

Helaas moest ik verschillende keren uitkijken door de zoveelste bui met wat extra wind.

Via een weg die langs het park loopt in Enkhuizen nog even een foto maken van een “nest” jonge zwanen terwijl de ouders op afstand toekeken terwijl een mevrouw ze stond te filmen.




Tussen Enkhuizen en Andijk staat nog steeds een heel stuk land onder water en bij Onderdijk liepen een aantal paarden met veulen en dat is altijd leuk. Bij de brug tegenover het gemaal de “Vier Noorderkoggen” stonden enkele maanden geleden zomaar twee palen midden op het fietspad die later weer zijn weggehaald. Maar vandaag is er weer één terug geplaatst, waarom, vraag je je dan af. Als ik weer thuis ben zou ik meteen even het grasmaaien, helaas het begon meteen te regenen dus dat houd ik tegoed na deze 91 km.

Geen opmerkingen: