05 augustus 2024

De zoveelste van het zelfde

 


Even heel kort, het was bijna weer het standaard rondje alleen moest ik een paar keer omrijden vanwege afsluitingen van doorgaande wegen. In Hoorn waar de postbode, met z’n auto niet meer terug kwam bij z’n voertuig, maar wel de weg had geblokkeerd. En de tweede keer in Medemblik waar het kermis was en de verschillende straten waren afgesloten voor doorgaand verkeer. Omdat ik weer op tijd terug wilde zijn, ik had vanmiddag nog iets anders, ging ik om half 10 van start met het idee “effies gauw” een ritje maken en wat is er dan mooier voor mij als het HEM-rondje standaard iets van 80 km of met een toetje iets langer.


Na Berkhout rechtsaf richting Scharwoude, gisteren fietsten we hier op de “huistuinenkeukenfiets” en zagen dat alle schapen op dit perceel  met een zelfde verfkwast waren behandeld, een zwarte streep van de kop tot de straat, je zou haast denken aan een nieuw ras. En vervolgens naar de dijk bij Scharwoude om linksaf richting Hoorn te gaan en achter schouwburg “Het Park” langs over het nieuwe fietspad en niet meer over de klinkers via de oude route en de binnenstad. Ja en dan volgt automatisch de dijk verder richting Enkhuizen.



Gelikkig staat er om te zeilen nog genoeg water voor groot en klein. Op dit poeltje binnendijks staat altijd water maar nu begint het op te drogen, Ik ben na Enkhuizen nog tot aan “De Ven” bovenop de dijk gegaan maar bij dit punt kan je de dijk veilig verlaten om via de gewone weg verder te gaan. Op de dijk is het simpel gezegd onveilig, vakantiegangers die meer van de bootjes zien dan van het overige verkeer en een ander heeft heel kleine kleuters mee die nog wat moeilijk rechtuit kunnen fietsen, nee dan maar langs de gewone weg. De route lijkt wel alle keren simpeler te worden, zo dacht ik aan iemand die met de mede eigenaar van hun vrachtbedrijf naar de Centrale Markt in Amsterdam reed met de vrachtauto en nergens richting aangaf, aangekomen maakte zijn collega hem daarop attent en kreeg als antwoord “Ik kom hier al zo vaak, dat moeten ze nu maar weten”, nou ik ga liever voorzichtig ondanks dat ik dit pad wel kan dromen. Dan naar Medemblik waar de toegang was afgesloten dus meteen maar rechtsom over de haven naar het einde van de straat maar daar zag ik zoveel wandelaars op de dijk dus niet naar boven en de straat uitrijden maar ook daar een afsluiting. Een mevrouw die toezag op naleving van de regels opende het hek en verteld dat ik via dit pad zo naar de doorgaande weg kon. Aangekomen op de basis was de teller gestopt op 92 km.

Geen opmerkingen: