19 augustus 2024

Genieten van de fiets en het mooie weer.

 

117 km 

Wat was het weer een heerlijke dag om te fietsen, weinig wind, frisse moed en dan op naar Alkmaar. Ik had mijn zoon geappt of hij thuis was na hun vakantie of dat hij alweer op z’n werk was. Hij was weer aan het werk maar Marjon is wel thuis kreeg ik als antwoord. Dus even naar de “kaasstad” nou ja eigenlijk nog meer aan de rand van Sint Pancras, meer een dorp, ik ben geen liefhebber van steden, de ruimte spreek mij meer aan.
Langs het Noorhollands kanaal
even stoppen er zou er wel één 
 in het kanaal springen, niet aandenken.

Even pauzeren

Moeders die op kinderen passen en 
paniek bij de viervoeters en hun begeleiders
als die gele Quest om de hoek komt.

Eerst Tiny even gebeld hoe het ging met haar oogdruppels, nou geen zorgen alles is hier top en ik ga straks te “lappendaggen” in Hoorn met m’n zussen, nou dan zit alles wel goed dacht ik. Marjon opende de hefdeur van de garage en hij stond weer veilig en de koffie was snel gezet. Ze was zo’n 20 minuten bezig geweest om een stoel voor mij schoon te maken, ik ben vaak nat van wat afgestoten water, ook wel zweet genoemd en zit dan op een stoel die er tegen kan, maar in hun vakantie was één van de buren ijverig bezig geweest met een hogedrukreiniger en alles wat los gespoten werd kwam bij hun op de stoelen de ramen tafeltjes en nog meer, geen leuke thuiskomst begreep ik.
Genoeg aardbeien klanten

De watertoren van Kwadijk

Alles zo uit de bleek

Na het tweede bakkie ben ik weer opgestapt en nog niet wetende waar ik heen zou gaan, eerst even controleren hoe het met de verlichting staat want dat was niet in orde bleek wel. Een klein stekkertje was los gelopen bleek wel, aandrukken en dicht plakken en alles werkt weer goed
Nog even combinen

Het "goud gele graan
heeft de orkaan doorstaan"

. En dan de richting het werd uiteindelijk een mooi ritje waar ik van heb genoten, en er was genoeg te zien onderweg    117 km en niet door Hoorn met z’n “lappendag” gewoon leuke en vooral auto vrije wegen en ontspannen fietsen.

Geen opmerkingen: