12 augustus 2024

Warm maar geen problemen in de Quest

 


Het heeft een paar dagen geduurd maar ik was weer even op pad met de “Gekko” Quest. Na een paar dagen geleefd en gewoond te hebben in het midden van het land waar het leven goed is, ben ik weer op de basis en maakte vanmorgen mijn eerste ritje weer. Niet spectaculair, maar heel even de benen op een andere manier gebruiken, daar ging alles op en neer en hier is alles vlak wat heel wat prettiger fietst. Ik had nog geen speciale route in m’n hoofd dus ik zal wel zien wat het gaat worden.
Voorlopig einde van het fietspad
langs de A.C. de Graafweg


Het werd in eerste instantie richting het westen en toen wam ik op het idee om de A.C.de Graafweg eens te verkennen en zien waar het afgesloten fietspad wel open is. Gestart bij het Verlaat en daar het fietspad op, na diverse rotondes en alles wat daarbij hoort kwam ik bij de Tramweg de scheiding tussen Wadway en Wognum. Daar rechtsaf via de Tramweg en met twee afslagen op de Zomerdijk om via de Rijndijk en Berkhout toch weer de IJsselmeer, Markermeer dijk op te zoeken. Richting Hoorn na Scharwoude en dan weer achter het Perk om naar de haven en even een stukje stad en dan weer de echte dijk. In Hoorn is het kermis 9 dagen lang en eindigend met de “Lappendag”
Voor de jeugd

Werk .......en

En plezier,  .........verschil moet er zijn

Eén attractie kun je niet missen, volgens mij is dat de “kotsmisselijkmaker” in Purmerend zagen wij een tijdje geleden dat nadat de éne helft beneden stond om te “lossen” dat de waterslang bij de hand was om de stoelen weer schoon te spuiten , omdat er iemand over zijn of haar nek was gegaan.

Stuiven 

Langs de weg zijn de zwanen bezig met toilet maken en gaat de hooischudder door met stofwolken produceren. Dan over de Rijndijk en via bekende wegen en paadjes naar Hoorn en Enkhuizen.
En nog meer stof.

Later nog één keer een combine zien draaien in de polder en de laatste graanproducten zijn van het land. Ik zie alleen maar gedorste percelen waar zelfs het stro al is geperst en afgevoerd. Als ik weer thuis ben is de teller weer 105 km hoger gekomen na dit mooie ritje zonder warmte problemen, het staat hier op 30,4 graden C. in de schaduw en deze had ik toen wel vrdiend.

Geen opmerkingen: