07 oktober 2024

Begin zon,onderweg veel regen, en einde weer zon.

 

81 km

Zonnig met kans op een bui

Ik had me voorgenomen om vandaag bij zwager Leo langs te gaan, z’n gezondheid laat het steeds meer afweten en je weet maar nooit. Maar het was goed dat het bij vertrek mooi en zonnig weer was, ik als mooi weer fietser zou zeker thuis zijn gebleven als ik alles van te voren had geweten. Wat trof ik het slecht onderweg naar Zwaag tot 2 keer toe een stortbui. Ik had me al voorgenomen, toen ik de lucht net buiten het dorp beter kon bekijken dat, als de eerste spatten vallen gaat de kap erop. En of dat nodig was, wat ging het hard, gelukkig onder het viaduct in Benningbroek even uit laten razen. En daarna weer verder om even verder de tweede “zeper” te krijgen, het is eigenlijk geen fietsweer. In Zwaag scheen de zon weer en was het droog gebleven. Ik kwam de kamer binnen en wat schetst mijn verbazing daar zitten naast de vaste bewoners ook het grote voorbeeld voor mij, Tiny. We hadden niets afgesproken maar gezien de hele situatie leek het haar verstandig om hier ook naar toe te gaan. Leo zijn situatie is niet veel belovend dus onze bezoekjes waren kort en daarna had ik het plan om het z.g. HEM-rondje er aan vast te plakken via Scharwoude naar de dijk enz. maar op dat punt aangekomen stoppen en keren om de andere kant op te gaan.
Ze is weer terug

Tegenover molen De Breek

Ere aan de kunstenaar

"Veenus"

Waarom zou je zeggen, nou dat rondje heb ik al zo vaak gemaakt en als ik de zuidelijk richting neem kom ik weer langs het “Meisje met de Groene laarzen” vorige week vrijdag is ze voor de tweede keer onthult. Na de eerste keer werd ze al binnen 2 jaar bijna van de sokkel gezaagd door een paar op geld beluste rovers met een slijptol. De kunstenaar Rob Cerneus heeft weer enorm z’n best gedaan om het allemaal weer te restaureren en afgelopen vrijdag is ze dus voor de tweede keer onthult, nu op een stukje van de oude dijk. Ik kon er niet dichtbij genoeg komen om een passende heldere foto te maken, het talud was pas ingezaaid en ik wilde daar niets aan vertrappen. Ook molen De Breek is nog te zien op één van de foto’s een niet te missen kunstwerk tegenover de molen en langs de dijk mis je zeker niet.
Het bruggetje bij Beets

Familie Zwaan

Molen De Breek


Met regenboog en onderaan
de pot met goud

Weer verder richting Middenmeer met wat plaatjes van de natuur en vaststellen dat er onder aan de regenboog altijd een pot goud staat zegt men, al heet dat Quest, in mijn geval ook een soort “goudpot”, als ik thuis ben was deze rit 81 km.

Geen opmerkingen: