14 oktober 2024

Geen handel doen onderweg.

 


Het was jammer genoeg maar heel kort vandaag, ik kon pas na de middag aanstalten gaan maken om nog even op pad te gaan. Ik moest thuis zijn tussen 1 en 3 voor een leverantie, dus weinig keus. Nadat de bezorger langs was geweest even wat eten en omkleden voor toch nog een klein rondje. Niet wetende dat het schitterend weer zou worden volgens de berichten geen regen het blijft dus droog, maar voor m’n gevoel was de dag al bijna om.

Net buiten Middenmeer werd m’n geheugen weer opgefrist, alsof we in Frankrijk rijden met z’n enorme percelen zonnebloemen wat nu bijna voor de deur is te zien. Onderweg nog een bijzonder ontmoeting, ik kwam een meneer tegen die z'n hand opstak dus even stoppen, "Mag ik je wat vragen, hoeveel kost zo'n fiets" ik heb dat proberen te ontwijken door te antwoorden, "Een klein autotje" het einde van het verhaal kwam er op neer dat deze meneer net als ik, 84 jaar was en hij wilde mijn fiets wel kopen voor 4000 euro, dat ging dus niet door en hij ging het nog eens overwegen. Ik kwam onderweg op het idee om vandaag dan maar naar het begin van de A.C.de Graafweg te gaan en dan tot Wognum/Wadway het ommetje te maken langs deze weg.

Langs het fietspad bij Opmeer keken een aantal ogen mij doordringend aan het waren een stuk of 6 á 7 alpaca’s achter het prikkeldraad.


Verandering in het wolkendek

De lucht begon steeds meer op te helderen met blauw wat volgde, het wordt steeds mooier. Ik ga via Twisk en sla af naar het Marepad met onderweg wat kenmerken in deze omgeving.
Twwe prachtige "Herders" met de bazin.

Bijna aan het eind zie ik een mevrouw lopen met twee prachtige Duitse herders, dan moet er wel even een foto worden gemaakt, het waren echt prachtige dieren. Zelf hebben wij ook jaren een zelfde hond gehad, zelfs zo’n lieve hond, op een keer lag het kind van een vriendin in de hondenmand ( Wendy Buijsse) en de Duitse herder lag er naast, niets aan de hand.
Werken in de "Twisker waterberging.

In het Twisker watergebied werd hard gewerkt om het in orde te maken voor de echte winter komt.
Hier schijnt "altijd"de zon

De lucht werd steeds helderder en op een bepaald moment dacht ik Middenmeer is het mooiste stukje polder als je dichter bij huis komt.
Er voor en ...

... er na.

Het was net 50 km dus meteen nog maar even grasmaaien dan heb ik weer beweging genoeg gehad.

Geen opmerkingen: