15 oktober 2024

Een fris rondje

 


Ik vond het nogal fris vanmorgen, bijna kreeg ik het idee, is het niet te koud voor die “ouwe man” maar gelukkig kreeg ie op tijd z’n verstand weer terug en besloot om toch maar even een rondje te gaan trappen. Kort, dat wel maar ik was er weer even uit. De fiets lijkt, nadat ik vorige week de slang er op had gezet, wel een stuk gemakkelijker op snelheid te komen de vracht modder uit de wielbakken speelde wel een flinke rol denk ik. Het was al iets later dan gewoonlijk, ongeveer kwart over 10 ging ik van huis. Een kouwe wind en een graad of 6 á 7 met die gure wind maakte het niet zo aangenaam als ik had verwacht. Eerst maar richting Obdam en dan zie ik wel weer.

Op de Obdammerdijk was niemand aanwezig en zodoende verder langs de ringvaart.

Het rondje werd automatisch op de GPS weergegeven en bracht mij steeds meer richting Middenmeer onderweg een windmolen in mini formaat, toen ik de Wieringermeer in ging via Lambertschaag schrok ik toch wel weer een beetje.

Als kind/jong volwassene zag ik de polder al vele jaren geleden voor het eerst, rooie daken van de boerderijen, gele graanvelden en groen van aardappel en bietenpercelen. Als je dit dan ziet is de natuur toch met weinig inzicht gesloopt, het lijkt wel een fabrieksstad te worden.


Nog even genieten van een min of meer speciaal vijvertje voor aalscholvers en de bietenrooier die de oogst helpt thuishalen om straks afgevoerd te worden naar de suikerfabriek in Groningen of Dinteloord, tenminste zo ging het vroeger. Al met al vandaag 61 km genieten en volgende keer gaan we weer gewoon door.

Geen opmerkingen: