09 oktober 2024

Kort maar wel leuk

 


Een wat ongelukkige start van de dag of eigenlijk gister al. De fietskleding even in de wasmachine met nog het één en ander en voordat hij klaar was stopte hij ermee. Gelukkig had ik nog een losse centrifuge en kon het verder oplossen maar na wat speurwerk en proberen kwam de wasmachine niet meer tot leven. Speurwerk op internet bracht niet veel goed nieuws wel twijfelachtige reacties op dit type. Dan ben ik er gauw klaar mee, stoppen en in een nieuwe investeren, het is niet anders. Zodoende werd mijn rondje erg klein door eerst een bezoek te brengen aan een winkel in “witgoed”. Bovendien had ik me voorgenomen een rustig rondje te trappen en niet te snel en hierdoor wat meer van de natuur te genieten.



Dat de Wieringermeer vette klei heeft werd nog weer eens duidelijk en dat er genoeg leven bij de boerderijen te zien zijn is ook gebleken.

Maar zo’n grote kudde gehoornde schapen zag ik nog niet eerder.

Ook een apart verblijf voor legkippen , de kippenhouder kan echt spreken van vrije uitloop eieren. En zo kwam ik bij Middenmeer na 48 km een leuk ritje.

Als ik onder de fietstunnel doorkom druk ik altijd even op de claxon om eventuele tegenliggers te waarschuwen, je weet maar nooit, vandaag kwam een echtpaar uit ’t dorp om de hoek met hun twee viervoeters, even stoppen en kletsen met een foto als gevolg.

Geen opmerkingen: