22 oktober 2024

Heerlijk fietsen maar geen 65 km p/u gemiddeld

 


Na een zeer bewogen afgelopen week moet ik vandaag weer even de zinnen verzetten. Ik zal het rustig aan doen en niet zoals gisteren tijdens de L.E.L race ( Lelystad-Enkhuizen-Lelystad) waarbij de winnaar zelfs een gemiddelde tijd op de klokken wist te zetten van ruim 65 km, bijna 66  km per uur gemiddeld, onvoorstelbaar en dat met het nieuwste type van Velomobiel.nl uit Dronten. Omdat ik al heel lang niet bij de familie Schermer was geweest op De Woude had ik besloten om daar vandaag heen te fietsen, het ging allemaal zeer voorspoedig tot ik een verkeerde afslag nam en door Ouddorp kwam te rijden, uiteindelijk komt het allemaal weer goed maar  door een dicht bevolkt gebied te rijden is altijd extra uitkijken en wat rustiger aan. 

Van start in Middenmeer en langs Heerhugowaard en Alkmaar plus Ouddorp kwam ik weer op vertrouwd gebied langs de Zuiddijk op naar De Woude. Wim en Marian Schermer zijn beiden aanwezig en al snel komt het praatje over die snelle man van de LEL-race ter sprake. Wim heeft al snel de koffie ingeschonken en we kletsen nog even. De telefoon gaat en er komt visite om over bepaalde technische situaties te praten dus mijn bezoek was kort deze keer.

Weer naar de pont om retour te gaan, er komen nieuwe gasten naar het eiland het wordt bijna druk

.


Ik ga via Graft waar dit monumentale pand altijd opvalt. Dan naar Oosteinde en Schermerhorn waar de molens er mooi bijstaan vooral als de zon erbij komt.

Langs Schermerhorn waar een “stel” paarden uit de wind staat bij elkaar maar wel mooi.



In Noord-Holland zijn heel wat percelen grasland doodgespoten voor de tulpen die hier en daar weer in de grond gaan, alles bij elkaar zijn er heel wat stukken doodgespoten grasland en is men volop bezig wat ook te zien is aan de meeuwen. Aan het eind van de rit zijn er 93 km bijgeteld aan het totaal.

Geen opmerkingen: