17 oktober 2024

Het zou droog blijven.

 


En weer is het donderdag geworden, en weer heb ik het H.E.M-rondje gefietst. Ik kan eigenlijk niet zeggen “Heerlijk” want ik heb zeker drie kwart van de rit een heel lichte miezerige motregen gehad en dat als mooi weer fietser, hoe is het mogelijk. De lucht is grijs en bewolkt maar het is droog en de weerman Jan Visser gaf net aan via de radio dat het in de kop van N.H. droog zou blijven. Ik ben niet nat geworden maar vervelend was het wel. Via Wognum, Berkhout en Hoorn naar de dijk richting Enkhuizen.

Bij Wognum zat nog een zwaan pal naast de weg zonder last te hebben van het weinige verkeer, hij had alle vertrouwen in de bestuurders.

Achter de Park schouwburg om langs het water, om na Hoorn weer de ruimte te hebben op de dijk.

Er is weinig scheepvaart of zeilbootjes, één opvallend vaartuig heeft het zeil nog staan om het grauwe weer nog een beetje kleur te geven.

Door Enkhuizen is de herfstkleur ook zichtbaar bij de bomenrij aan de buitenkant van de stad.

En dan het laatste stuk in de Wieringermeer, witte kool helemaal uitgegroeid en klaar om de zuurkool fabriek in te gaan om versneden te worden voor, als ik het goed heb, zuurkool met worst en spekkies.


Ook staat er een verzameld “leger” paraat om te beginnen met het planten van tulpen, Als ik het ondertussen weer droog heb stopt de teller vandaag op 90 km.

Geen opmerkingen: