14 augustus 2006

Regen langs het Wad


Maandagmorgen, veel, zeer veel regen dat wordt vandaag geen rondje in de Quest zoals het er nu naar uit ziet.Maar ik heb wel eens horen zeggen, "Geen oorlog zo hard of er blijven soldaten over" en zo is het ook met het weer "Ook de zwartste wolken drijven wel weer over" dus toen het tegen 11 uur droog werd was ik allang bezig om één en ander zo te regelen dat de fiets weer voor de dag kon worden gehaald.
Eerst richting Wervershoof naar m'n jongste broer, hij had een poos geleden een "klein" ongelukje met zijn racefiets, hélaas werd er van de fabriek (Colnago) niets gedaan en dat als een zeer kostbaar frame bij de lassen afbreekt geeft te denken over zo'n bedrijf, maar goed hij had een andere fiets besteld (geen Colnago meer) die ik nu kon bewonderen, onvoorstelbaar nog geen 8 kg, en dan rij ik met een Quest van 40 kg op z'n minst want ik heb er nogal wat bagage inliggen.
Vanaf Wervershoof weer richting Medemblik en in de Wieringermeer via de Zuiderdijkweg, overgaand in de Noorderdijkweg naar Den Oever.
Bij de haven van Oude Zeug nog even gekeken bij de laswerkzaamheden van de gasleiding die door het IJselmeer wordt gelegd en waar op het haventerrein de nodige kranen enz. bezig waren.
Bij Den Oever met wat voorzichtig draaien tussen de hekjes op het fietspad door en langs wat bochtige en op en neergaande weggetjes naar de andere kant van het "eiland". De lucht voorspelde niet veel goeds en af en toe dacht ik al aan voorzorgsmaatregelen om droog te blijven, simpel gezegd stoppen en de kap er op plaatsen. Net toen aan het eind was bij "quarantaine" de plaats waar volgens de verhalen vroeger de scheepslui die een besmettelijke ziekte hadden aan land werden gezet, vandaar de naam Quarantaineweg, waarvan de betekenis voor velen onbekend zal zijn, begon het te regenen. Ik kon nog net de foto maken die bovenaan dit stukje staat voor ik weer snel in de Quest kon stappen en mijn weg vervolgen met de kap nu op de juiste plaats weer terug naar Den Oever nu via een andere route en vandaar weer via Wieringerwerf naar huis waar de teller 86 km aangaf.
Ondanks wat minder goed weer was het ook deze keer best de moeite waard om even achter de geraniums vandaan te komen.

Geen opmerkingen: