13 augustus 2006

Vrije tijdsritje

Het is zondagmorgen tegen 11 uur als ik het moment juist acht om wat in beweging te komen, tenminste wat meer actie ondernemen dan tot nu toe. Ik vul de watervoorraad, niet de volle 3 liter maar wel voldoende voor een redelijk rondje, meestal drink ik toch te kort heb ik wel eens het idee.
Eerst ga ik richting Obdam en na eem korte pauze met koffie ga ik weer verder, het volgende punt is richting Westwoud via de Zomerdijk achter de dorpen Spanbroek en Wognum om een heerlijke rustige weg met veel landelijk schoon , als je het maar wilt zien

In Westwoud, weer na een pauze met koffie ga ik langs de golfbaan naar de dijk langs het IJselmeer linksaf richting Enkhuizen. Het is redelijk druk, veel boten op het IJselmeer en veel fietsers op de dijk die deze mooie zomerdag nog willen profiteren van de zon want de vooruitzichten zijn voor komende week niet geweldig. Via Enkhuizen neem ik het fietspad boven op de dijk maar na een aantal kilometers besluit ik toch maar om naar de gewone weg te gaan, boven op het fietspad is het druk en met de snelheid van de Quest is het veiliger om beneden langs te gaan.
In Onderdijk kom ik weer in de buurt van familie en ook hier weer even m'n gezicht laten zien en horen hoe ze het hadden gehad tijdens hun vakantie. Het laatste stukje maak ik nog een omweg om niet in Medemblik terecht te komen waar een Old-timer festival is en ga later nog een stuk langs de dijk van de Wieringermeer waar ondanks de tegenwind de teller zonder problemen op 42 tot 44 km blijft schommelen. Als ik thuis ben staat de teller op 108 km en de totaalstand op 6770 km.
Echt een heerlijk ontspannen ritje.

Geen opmerkingen: