11 augustus 2006

Spaanse belangstelling


Donderdagmiddag ondanks de regen toch maar een ritje gemaakt, richting Obdam om even bij familie langs te gaan. Hélaas ook deze keer niet thuis, maar toch nog een leuk rondje gemaakt. Het voordeel van het rijden in een Quest komt ook vooral tot uiting in de woonomgeving, ik stel me voor, als je in de stad zou wonen de stalling als eerste een probleem kan zijn en vervolgens elke keer tussen het stadsverkeer door "slingeren" om vrijbaan te krijgen en flink opgang te komen.
Zo startend vanaf mijn woonplaats, waar geen stoplichten zijn, kom ik na hooguit 1 km al op de lange rechte polderwegen waar de snelheid tot de top opgevoerd kan worden zonder anderen te hinderen of in gevaar te brengen. Zo kwam ik een aantal maanden geleden in de verleiding om eens uit te proberen hoe hard ik zou kunnen met de quest, de wind vanachter en een rechte weg voor mij waar nergens ander verkeer te zien was. En dan komen de kriebels, eerst 45 km dan zie je op een bepaald moment zelfs 55 km op de teller staan, zou het nog harder kunnen, de pedalen wat sneller aantrekken en wegdrukken en merken dat je ademhaling ook niet meer is wat het vroeger was stopt de teller op 65 km, een snelheid die ik misschien wel nooit meer zal halen. Hoe kun je, je capriolen dan beter bewijzen dan door er meteen maar een foto van te maken.
Omdat er op mijn Quest een klein stickertje is geplakt "I love snelheid" probeer je dat ook af en toe serieus waar te maken zo ook gistermiddag, terug uit Obdam op weg naar huis kon ik het niet laten om op de paralelweg naast de Alkmaarseweg nog een keer wat te proberen. Maar het liep deze keer anders dan ik had verwacht, toen ik zo rond de 53 km reed passeerde mij een auto met een buitenlands kenteken zo bleek later, uit het raam van deze auto werd ik gefilmd en dan is je aandacht meteen weg van een eventuele recordpoging. Na een paar kilometer stopte deze wagen bij een uitrit van een boerderij en kwam de filmer zelfs naar buiten om mij op de "korrel" te nemen. Omdat ik dit wel leuk vond ben ik gestopt, de filmer bleek een Spaans paspoort te hebben zo vertelde hij mij op mijn vraag waar hij vandaan kwam. Hij stond er versteld van dat zo'n kleine "sportcar" zo snel ging en hoe zwaar de accu was die ongetwijfeld ter ondersteuning was ingebouwd en meer van dat soort vragen. Zelf reed hij op een mountainbike en op de vlakke weg was 35 km wel zijn maximum, alleen "downhill" was hij wel eens over de 70 km gegaan. Alles met elkaar gewoon een leuke ervaring op één van de "zalige vlakke" polderwegen

Geen opmerkingen: