06 augustus 2013

Een dapper duo zonder geografische kennis.


Ik had dit voorval bijna vergeten maar vanavond dacht ik er nog weer aan, vreemd, anders kan ik het niet noemen. Wat was het geval, vanmiddag kwam ik weer richting Middenmeer via de Alkmaarseweg en bij de rotonde, die ongeveer op 500 meter vanaf de rand van de polder ligt, stonden 2 wielrenners met een grote landkaart in hun handen, die zoeken de juiste weg was mijn conclusie. Nou het was nog veel erger, toen ik was gestopt en had gevraagd of ik kon helpen met de keuze van de juiste route kreeg ik als antwoord: “Nee bedankt we zijn het zat en bellen dat ze ons ophalen, maar hoe kun je vanaf de A7 het snelst hier zijn bij deze rotonde” Vanaf de A7 de afslag nemen richting Alkmaar was mijn advies. Al pratende kreeg ik nog meer te horen, “We zijn het zat want we zijn al 230 km onderweg en nog lang niet thuis” Op mijn vraag waar ze heen moesten schrok ik wel een beetje, “Naar Wageningen” ze hadden een rondje in het hoofd over de Afsluitdijk wat ze ook was gelukt maar daarna waren ze echt de weg kwijt. Ze zouden wachten bij de rotonde om opgehaald te worden, toen ik weer onderweg was bedacht ik dat ik wel een foto van dit “dappere duo” had kunnen maken maar om weer terug te rijden om hun ellende in beeld te brengen leek me niet juist dus heb ik het maar zo gelaten. Ik heb me wel afgevraagd, “Komt dit omdat de jeugd zo goed als geen aardrijkskunde meer krijgt op school zoals het vroeger ging” wel  een harde leerschool op zo’n manier.

3 opmerkingen:

Dirk Drost zei

Hilarisch toch. Gisteren nog en Duits stel op weg geholpen dat op fietsvakantie was en een bed and breakfast zocht. Zij fietsten ook zonder gps (met traditionele fietskaarten) en waren slechts 500 meter van de b&b verwijderd. Zo kan het dus ook... Een beetje voorbereiding is het halve werk natuurlijk.

Groet,

Hawkexplorer zei

Aan de andere kant is dat niet juist de charme van reizen/vakantie met de fiets, het verdwalen langs onbekende wegen zorgt vaak voor mooie ontmoetingen.

Bram Smit zei

Mooi verhaal, doet me denken aan een TV programma een paar jaar geleden.
Twee dames moesten op de kaart aanwijzen waar hun hotel stond in Spanje.
De vingers stopten ergens in Finland.
Hilarische TV beelden, maar ook diep tragisch !!