29 december 2014

RTV-NH en de "gesneuvelde"molen

Ziezo, de eventueel extra kilo’s zijn er weer af, als ze er al waren. Ze zeggen altijd dat kou extra energie “vreet” ik heb er geen erg in gehad maar het was een kort ritje vandaag en daar zat van alles in. Ik had voor mezelf vastgesteld dat ik na de Kerstdagen eerst even naar Wervershoof moest om poolshoogte te nemen bij Ben en Riet, hoe overleeft schoonzus Riet de chemo. Vanmorgen eerst wat huishoudelijk werk en tegen 12 uur van start, was ik maar eerder gegaan toen scheen de zon nog geregeld. In de buurt van Medemblik werd de regen even te heftig dus stoppen en de “schuimkap” erop en dan is het meestal binnen 5 minuten droog en dat was nu ook zo, dus in Medemblik bij kasteel Radboud stoppen en de “deksel” weer opbergen. Ik zag toen de windmolens op het IJsselmeer waar de 2e Kerstdag bij één van de vier de “kop” was gesneuveld dus meteen maar even een foto maken en weer verder. Aangekomen bij Ben en Riet  keek ik mijn ogen uit, ze waren zich net aan het kleden om een wandeling te maken en ik had verwacht dat ik bij een patiënt zou komen, niets van waar, twee blije en opgewekte mensen. Ik kan alleen maar hopen dat dit zo zal blijven en ben weer vlot opgestapt om hun plannen niet te doorkruisen. Even was er twijfel om mijn rondje wat groter te maken maar de kou en regen hebben me doen besluiten om toch maar weer richting Middenmeer te gaan. Nog een fietser gespot op de dijk waar nu geen surfers waren en bij Medemblik nog een paar foto’s van de “onfortuinlijke” molen maken. Om wat duidelijker overzicht te krijgen ben ik de polder ingereden om vanaf de dijk nog wat meer op de foto te krijgen. Er stond ook nog iemand op dat punt en later zag ik wat grotere apparatuur het bleek iemand van RTV-NH te zijn. We hebben kennis gemaakt even staan kletsen. Deze filmende reporter was Jurgen van de Bos die ook op de “gesneuvelde” molen af was gekomen. Na deze kennismaking ben ik weer verder gegaan om via de Oostermiddenmeerweg naar huis te gaan maar die was afgesloten dus één verder en zo weer naar Middenmeer slechts 41 km voor vandaag. 

3 opmerkingen:

rob, nieuwegein zei

Lekker groen daar.

Wim zei

Geen sneeuw te bekennen inderdaad.

Ik had het trouwens wel leuk gevonden om je een keer in het echte leven tegen te komen. Heb je nog overwogen om naar Nijmegen te komen voor de Oliebollentocht of was je dat sowieso al niet van plan?

Pé Koomen zei

Goedemorgen Wim,
Nee ik heb niet overwogen om de "Oliebollentocht" mee te maken. De weekenden probeer ik buiten mijn hobby te houden. Alle lof voor de groep uit de kop van N.H. die wel die monstertocht hebben gemaakt.