14 april 2020

Niet te ver van huis


67 km

Het was weer een dag met veel belevenissen, zowel positief als negatief. Het begon gisteravond al toen ik de auto binnen zou zetten en de Quest eerst achteruit naar buiten reed, achter lek dus dat is morgenochtend eerst even plakken of vervangen, het werd vervangen want het lek zat precies bij de aansluiting van het ventiel dus was niet meer te plakken.
Deze herrieschopper is simpel te vervangen
Vervolgens een belletje naar Velomobiel in Dronten en een ander claxon besteld deze is zo’n schril alarm piep geluid wat niet verkeersvriendelijk overkomt merk ik af en toe wel onderweg.  Dan na de koffie op pad en de eerste bui thuis afwachten, gelukkig maar kort dus van start, na een paar kilometer omkeren en eerst mijn helm ophalen, met alleen een pet op voel ik me toch minder beschermd.
Wieringermeer

Wieringermeer

Wieringermeer

Nieuwesluizerweg

Opschrift bij het Joodse werkdorp monument
Dan meteen maar richting het noorden en dan zie ik wel waar ik terecht zal komen. Langs de Molenweg naar de Nieuwesluizerweg ga ik richting Wieringerwaard. Er staan heel wat percelen tulpen in bloei en aan het eind van deze weg passeer ik nog een gedenkmonument wat aan het begin van de oorlog voor velen een echt harde leerschool is geworden. Het Joodse werkdorp waar jonge joodse mensen een opleiding volgden om in de landbouw t.z.t. in eigen land de kost te verdienen, helaas de Duitse bezetter maakte korte metten met dit verblijf.
Het zegt vele militairen genoeg

ook Nieuwesluis

Beregenen van bollenveld
Nog geen kilometer verder net buiten de Wieringermeer ga ik rechtsaf naar het gehucht “Nieuwesluis” de naam doet me meteen denken aan het strafkamp voor militairen wat in mijn tijd ook gevestigd was in “Nieuwesluis” maar dat was niet dit lieflijke plaatsje wat nu stiltegebied is. De tulpen worden al volop voorzien van water zie ik en zo kom richting Wieringerwaard en Anna Paulowna.
Oprichters van Hoenderdaell ????

Ingang van het Dierenpark Hoenderdaell
Ik sla daar nog even af richting “Dierenpark Hoenderdaell” er is niets, alles is gesloten , een dooie troep zoals op zoveel plaatsen door de corona toestand. Ik kom nog langs een monument waarvan ik denk dat het te maken heeft met de oprichters van dit park. Bij het verlaten van het park maak ik nog een foto van de toegangspoort vanaf de dijk er is toch verder geen verkeer.
Blauwe druifjes oftewel "Muscaries"

Blauwe druifjes oftewel "Muscaries"

Maar geel is toch mooier

Hyacinten met hun sterkte geur.
Dan rechtsaf om nog wat bloemenvelden vast te leggen, wat is zo’n enorm areaal blauwe druifjes toch indrukwekkend niet allen de kleur maar ook de oppervlakte. Iets verder ook blauw maar nu zijn het hyacinten.
Jan en Tine
Als laatste kom ik Jan Bouma nog tegen, deze keer met zijn vrouw Tine en nu eens een keer niet in hardloop tenue. Al met al vandaag een ritje van 67 km om er weer aan te wennen.

Geen opmerkingen: