15 april 2020

Retourtje naar de "Velomobiel hemel"

165 km


Het is gebeurd vanmorgen, in de ogen van verschillende mensen was het een “asociale” claxon die ik in mijn ‘nieuwe” Quest had mee geërfd, hij is vervangen. Het schrille piep geluid is weer een normale claxon geworden.
De Velomobielhemel in Dronten

Theo plaats de echte claxon
Ik had in mijn hoofd om een paar binnenbanden in Dronten op te halen maar omdat ik al gebeld had om een claxon op te sturen leek het me net zo handig om die door de vakman in te laten zetten en zo’n ritje naar de "velomobielhemel" is helemaal niet verkeerd. Op tijd vertrokken en weer vroeg thuis dat is het motto. Een moment heb ik nog getwijfeld om vanaf Dronten naar Oudemirdum te rijden, nog ruim 50 km plus de 80 km die al op de teller staan wordt dan 130 km en ook als ik dan weer naar huis ga komt er altijd nog eens een 125 km bij omdat ik alleen onderlangs kan zolang de Afsluitdijk dicht is voor fietsers, dat zou dan minimaal 255 km worden, nee ik heb onderhand begrepen dat je als je ouder wordt en tegen de 80 aan begint te leunen, dan moet je af en toe wat “gas” terug nemen. De rit erheen verloopt heel vlot, je kan echt merken dat er iets aan de hand is, weinig autoverkeer geen wandelaars of fietsers en al helemaal geen schoolgaande kinderen die nog weleens wat slinger gedrag vertonen.
Een schepbak met pootaardappelen

en planten maar weer.

Vakwerk, mag best gezegd worden.

Tulpen beregenen
Ook in de Flevopolder bloeien de tulpen en worden de eerste aardappelen weer geplant, vullen van de plantmachine met de schepbak en dan maar weer toeren over de akker. Met deze lichtval van de zon is het een uitzonderlijk mooi gezicht die lange regels keurig recht tot aan het einde.
Stay Home

Ir. Lely, die op de Afsluitdijk heeft mijn voorkeur.

Geen levend wezen in heel Batavia stad

Nog even die brug over en dan ben ik weer bijna thuis
 als ik de laatste 60 km niet mee zou tellen.
In Lelystad wijk ik even van de route en zie wat aparte beelden één van Cornelis Lely en da andere met een monddoek voor waarop is te lezen “Stay Home” helaas ik ben weer ongehoorzaam door zo ver van huis te gaan. Dan het ouwe schip en de brug als laatste en dan weer in één gang op naar Middenmeer waar de dagteller 165 km heeft verzameld.

Geen opmerkingen: