16 juli 2020

Rondje Wieringermeer



Het was even geduld bewaren en toen werd het droog en dat terwijl ik gisteravond al zo ver was dat het vandaag een “thuiszitdag” zou worden. Het was tegen 12 uur dat ik na een vlugge hap het andere pak heb aangetrokken en op pad ben gegaan. Dicht bij huis blijven leek me verstandig gezien de wolken die er af en toe toch langs dreven, een rondje om de polder is dan één van de mogelijkheden. Starten richting Alkmaarseweg en dan rechtsaf de Groetweg enz. enz, bij de sluis op de rand van de polder bij de Schagerweg is de eerste stop.
Hier met 6 meter hoogte verschil de polder uit.
Er ligt net een bootje in de sluis wat richting het westen wilde maar dan eerst 6 meter hoogte verschil moet nemen via de sluis.
Eén kleurige akkerrand

Bijna bij de "Haukessluis"

Het Amstelmeer na deze sluis.
Ik volg de rit richting het noorden langs de Waardweg tot de sluis bij de toegang tot het Amstelmeer waar een meneer vroeg of ik van de sluis was, hij lag al een tijdje te wachten met z’n bootje.
Zo zijn akkerranden prachtig

..... en dat alles .....

 ..... langs de Wieringerrandweg
Ik ga weer door langs de Wieringerrandweg waar de akkerranden een schitterend beeld geven met al die gevarieerde bloemen.
Links de Wieringermeer naast het randkanaal

Gemaal Leemans bij Den Oever

Op de achtergrond de hijskranen die werken
aan de vernieuwing van de Afsluitdijk
Dan onder de A7 door en even stoppen bij gemaal Leemans en een paar foto’s maken.
Het monument van de dijkdoorbraak in 1945

Gemaal Lely bij Medemblik
Langs de Noorder en Zuiderdijkweg naar Medemblik passeer ik het verplaatste monument van de onderwaterzetting tot de volgende stop gemaal Lely bij Medemblik dan weer doorgaan tot aan de Alkmaarseweg waar de rondrit is begonnen. Nog zo’n 6 a 7 km naar Middenmeer dus als je die aftrek van het totaal van 71 km dan was de polder gerond in ongeveer 58 km.

1 opmerking:

Aasimah Aadila zei

Instagram: Aasimahaadilaaloanfirm
twitter: ... aasimahaadilaahmedloanfirm
E-mel: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

Wir sind eine vollständig registrierte und zertifizierte Kreditfirma, die Einzelpersonen und Unternehmen gesicherte und ungesicherte Kredite zu einem sehr niedrigen Zinssatz von 1% anbietet. Wir bieten langfristige und kurzfristige Kredite an. Unser Unternehmen hat viele Durchbrüche bei der Bereitstellung erstklassiger Finanzdienstleistungen für unsere Kunden verzeichnet, insbesondere im Bereich der Kreditkonsortialisierung und der Kapitalbereitstellung für Privatpersonen und Unternehmen. Wir haben angeschlagene Branchen wieder zum Leben erweckt und wir unterstützen gute Geschäftsideen, indem wir Mittel für ihren Start bereitstellen. Wir haben ein Netzwerk von Investoren, die bereit sind, Einzelpersonen und Organisationen Mittel in beliebiger Höhe zur Verfügung zu stellen, um Geschäfte und Operationen zu starten. Wir sind eine Gruppe von energischen und erfahrenen Kreditfachleuten mit gründlichen Kenntnissen der Finanzmärkte. Im Allgemeinen bieten wir Hypotheken und Privatkredite an , Investitionsdarlehen, Zahltagdarlehen usw. Wir sind schnell in der Genehmigung und Auszahlung von Bargeld. Sie können uns über kontaktieren
aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com