24 augustus 2020

Het werd en bleef droog vandaag



Wat een geweldige meevaller, toch nog fietsen, toen ik vanmorgen wakker werd hoorde ik de regen flink neer kletteren en dat was ook gisteravond in het weeroverzicht “beloofd”, regen en alles wat ik niet graag heb. Dus volledig ingesteld op “huiswerk”, eerst de boodschappen binnen halen, dan een een glutenvrij brood bakken voor komend weekend als Tiny in Middenmeer is. Maar ondertussen begon de lucht toch steeds helderder te worden dus het komt goed. Inderdaad zo rond half 11 na de koffie omkleden en gaan. Als ik dan geen gericht plan heb komt het z.g. H-E-M-rondje bij mij als eerste naar voren, lekker met een minimum aan verkeer over de omringdijk van “Westfriesland” tussen de drie stadjes aan het IJssel/Markermeer.


De eerste stop is in de Bobeldijk waar een chauffeur oefent om een inrit in te draaien wat nogal wat tijd neemt. Als ik via “De Hulk” naar de dijk ga zie ik dat de ganzen populatie weer gegroeid is en de kruising met wild en tam ook z’n gang gaat, vroeger alleen wit of bont nu van alles en nog wat. In Hoorn even het “Houten Hoofd” op gereden en dan door naar de dijk waar af en toe wat donkere wolken verschijnen maar geen spat regen gehad onderweg.



In Enkhuizen moet ik stoppen, net als de vorige keer, omdat er weer bootjes vanuit de binnenhaven naar het IJsselmeer willen. Het fietst weer als vanouds, lekker doortrappen en geen gekke dingen onderweg.


Op het IJsselmeer nog een mooie ouwe boot die gezien zijn achterste vlag in Friesland thuis hoort en in Medemblik tref ik op de spoorweg overgang het “boemeltje” wat gaat van Hoorn naar Medemblik en andersom. Als ik weer veilig en droog thuis ben gekomen heeft de teller weer 90 km “gespaard” voor vandaag.

Geen opmerkingen: