10 augustus 2020

Weer rondje om met uitzonderlijk vervoer



Was het niet te warm vandaag in je Quest, een vraag die me verschillende keren is gesteld. Inderdaad ontkennen zou onzin zijn want het was warm, maar door de rijwind ervaar je toch een heerlijk afkoelend windje en bovendien had ik het windschermpje er later afgehaald zodat ik telkens een frisse wind in mijn gezicht had en was het rondje van vandaag prima te doen. 3.00 uur weer in Middenmeer deed belanden met 209 km op de teller waarbij er 30 km met speciaal vervoer is afgelegd. Een prachtige dag die weer veel voldoening heeft gegeven.
Vanaf hier als uitzonderlijk vervoer met de Quest

De reguliere fietsbus aan de Friese kant van de dijk
Ik was op tijd aanwezig in Den Oever bij garage den Das die mij als uitzonderlijk vervoer met de bus naar de overkant zou brengen, eerst koffie bij de mannen en toen werd de fiets in de bus geladen en bracht Rob mij naar de Friese kant van de dijk. Daar stond de lijndienst “fietsbus” klaar om richting Noord-Holland te gaan zonder passagiers deze keer.
Alles samen

Blije jonge mensen
De rit naar Gaasterland verloopt snel en binnen de kortste keren ben ik in Oudemirdum en heeft Bianca de koffie al bijna klaar. Het is er gezellig, Thimo komt er ook bij zitten en Fleur komt even later met haar vriend Scholte met de auto ook om een bakkie en zo ontmoet ik alles weer een keer gelijk wat me echt goed doet, heerlijk de kleinkinderen weer blij en gelukkig te zien. Na een uurtje stap ik weer op na koffie met vlaai en slagroom te hebben genuttigd en als foerage voor onderweg nog een paar bananen, ik kom er wel weer denk ik.
Oud maar wel mooi

Ik weet niet waardoor deze spreuk is ontstaan

Alle zeilen bij de mast

Heel in de verte de Ketelbrug

De Ketelbrug vlakbij

Vlak bij het fietspad naar Enkhuizen.
Vandaag neem ik de weg langs het water dus na Lemmer langs de dijk naar Urk en dan onder de Ketelbrug door aan de ene en ook aan de andere kant om zo verder langs de Maxima Centrale te gaan en diverse zeilboten en bootjes op het water te zien. Bij Lelystad is het nieuwe strand enorm in trek want zowel fietsers als bromfietsers naast de tientallen auto’s zoeken een plekje aan het water om af te koelen. Al met al een mooi ritje wat mij vanmiddag om

1 opmerking:

Theo Mol zei

Dag Pé, dat was weer een mooi stuk fietsen vandaag.

Omdat je de vraag stelt heb ik even gezocht en ik plak hieronder een stukje tekst van de webpagina van Emmeloord.

groet, Theo Mol


"Rotterdam is op 14 mei 1940 gebombardeerd. Het puin moest worden afgevoerd.
Binnenvaartschepen vervoerden het naar onder andere de Noordoostpolder.
De dijk Lemmer-Urk was al gesloten, het deel Urk – Kadoelen nog niet.
Veel puin was nodig voor het versterken van de binnenkant van de dijk en diverse polderwegen. Ook is het puin aangewend voor een rijwielpad dat toegang tot de dijk bij Urk gaf.
Omdat veel puin gestort en gebruikt werd in (en nabij) deze knik van de dijk, gaven de polderwerkers deze hoek de naam ‘Rotterdamse hoek‘.
” Dit opdat niemand ooit zou vergeten waar het puin vandaan kwam.” "