05 augustus 2020

Het zat niet mee om in Friesland te komen

126 km


“Op een mooie zomerdag ……… “ enz. ja zo is het wel vandaag, een echte mooie zomerdag en weer kon een geplande rit niet doorgaan. Het lag in de bedoeling om vandaag met de boot van Enkhuizen naar Stavoren te varen en dan via Oudemirdum onderlangs over Lelystad en Enkhuizen weer naar huis te fietsen.
Geen keuze meer
Eerst uitzoeken hoe laat of vroeg de eerste boot gaat vanaf Enkhuizen en vervolgens digitaal een ticket regelen. En toen kwam de “dreun” geen kaartje te krijgen op woensdagmorgen alles “uitverkocht” dat had ik nooit verwacht, dus die rit gaat niet door. Wil je over de Afsluitdijk naar Friesland dan moet je 2 dagen van te voren vervoer regelen via “Loket Afsluitdijk” en ik dacht als alternatief even met de boot dat kan altijd, niet dus, ook al ver vooruit regelen. Het wordt hoogste tijd dat de Afsluitdijk fietsers weer toelaat op het fietspad. Dan zoek je een andere route binnen de provincie grens en dat is ook weer gelukt. Eerst even via Oostzaan om te kijken wat ik voor materiaal nodig heb voor een klein klusje en dan door naar Zaandijk om bij Jaap en Diny van der Jagt langs te gaan, een goeie kennis van de Middelbare Handels Avondschool uit ongeveer 1957, een mooie tijd geleden dus.
Niemand thuis

Zaanse Schans

Zaanse Schans

Zaanse Schans

Dit blijft een prachtige adelaar

van de Zeepziederij

Hij in dekking

Zij ook in dekking

En weer liep het anders wat overigens geen probleem was, in Oostzaan een paar banden plakken en een zadel op de juiste manier vastzetten en dan door naar het geplande adres en hier was niemand aanwezig dus omkeren, foto maken en via de Zaanse Schans naar Middenmeer wat voor vandaag 126 km opleverde

Geen opmerkingen: