07 september 2020

Even voor "klussenier" spelen



Het is weer realiteit, niet doelloos een ritje maken maar met een bestemming van huis gaan, vandaag is dat even naar Oostzaan. Maar als je iets van plan bent en het regent dan lijkt het wel of alles tegen zit maar gelukkig tegen 10 uur werd het droog. De buienradar leek voor de rest van de dag ook wel goed van zin te zijn, het zal droog blijven, dus rond half 11 van start. Er staat wel een windje en dat heb ik op de heenreis tegen, maar zo rond 12 uur was ik op de plaats van bestemming.
Even m’n gereedschap uit de fiets pakken en aan de slag, er was een stukje straat in de diepte gezakt opzij van de woning bij Eric en Patricia, een paar zakken zand waren er al in gestort en met een aanvulling en de rubberhamer kon ik alles weer netjes achter laten. Ondertussen ook nog een broodje mee gegeten en toen weer op huis af. Even in de “Zuidoost” bij Tiny langs , een bakkie koffie doen en dan het laatste traject naar Middenmeer. Langs de Purmerenderweg kwam mij een wielrenner tegemoet die meteen omkeerde en zijn fiets tegen een boom zette.


Op dat moment zag ik het ook, een flink lam/schaap in het water toen ik ook zou gaan helpen zei hij: “Wacht maar meneer die pak ik alleen wel” en inderdaad er lag toevallig een plank over het water en in één keer trok hij het beestje op de kant, “Ja ik heb vroeger ook schapen gehad ik weet hoe dat gaat” was zijn commentaar toen het beest alweer ver in de wei liep.
Naar Middenmeer was toen nog zo’n 38 km had ik berekend en thuis klopte dat precies hij stond voor vandaag op 111 km totaal.

Geen opmerkingen: