29 september 2020

Gezond door Noord-Holland

103 km

 Wat was het weer een prachtige dag, zon en weinig wind en daarbij goeie zin om een heerlijk stukje te fietsen, even op en neer naar Tiny in de Zuidoost is het eerste waar ik dan aan denk en zo ging ik na de koffie meteen in die richting. Het is verbazend hoe vaak ik om moet rijden er wordt op zoveel plaatsen gegraven in en om de wegen en fietspaden, de ene keer voor kabels en de andere keer vanwege onderhoud maar afzettingen zijn heel gewoon.


Langs de Middenweg in de Beemster liggen bij “Hertenhof” verschillende mooie beestjes in de wei. Eén ervan heeft nog een acceptabel gewei dus die is goed genoeg voor een plaatje. Bij Tiny is er cappuccino en later de lunch en we kletsen nog even over de laatste corona maatregels die nu weer actueel zijn.


Ook de passieflora bloeit nog volop waarbij de bloemen toch verschillend kunnen zijn. Als ik weer richting Middenmeer ga neem ik zoals gebruikelijk een omweg via Edam naar Volendam en dan over de dijk in noordelijke richting.


In de haven van Volendam ligt alweer een poosje, zoals ik dat noem, “Het Schip Van Bijleg”, “De Halve Maan”. Eerst liet Hoorn zich een "poot uitrukken" door miljoenen te betalen om dit schip in de haven te hebben als trekpleister voor toeristen en nu is er een nieuw slachtoffer gevonden en ligt hij in de haven van Volendam.

Als ik “de Dijk” in Volendam verlaat zie ik de drijvende “sigarenroker” ook weer, alle keren een aparte gewaarwording.

Verder via de dijk langs het Markermeer waarbij ik in de laatste bocht zwager Frans zie aankomen op de racefiets dus stoppen en even bijkletsen, Frans vraagt nog hoe het nu voelt als 80 jarige, nou net zoals 20 jaar geleden toen ik 60 was, er is weinig of niets veranderd in de loop der jaren en ik hoop dat dit nog jaren zo zal blijven ook na de 103 km van vandaag.

Geen opmerkingen: