22 september 2020

Nog één zomerdag dit jaar

 

108 km

Zal het de laatste mooie dag zijn geweest vandaag, geen wind veel zon en vanmorgen een beetje mist die snel optrok.
Morgen regen en verder deze week ook

Ik ben bang van wel als ik de “weerprofeet” bekijk voor de komende dagen.   We zullen wel zien maar vandaag heb ik weer genoten van alles wat ik onderweg ben tegen gekomen. Eerst even naar mijn zoon in Alkmaar dat is wel eens treffen omdat hij vaak onregelmatige diensten heeft op de meldkamer, met wat appjes over en weer wist ik dat hij vanmorgen thuis zou zijn dus op naar de “Kaasstad” hoewel hij voor mij gewoon in Sint Pancras woont, meer een echt Westfries dorp, maar ja met die stadsuitbreiding weet je het soms niet meer. Als je bij hun op het terras staat en je zou slecht kunnen gooien dan komt het geworpen voorwerp altijd in Sint Pancras terecht en toch heet het Alkmaar. Het was wel behoorlijk mistig toen ik van huis ging, in het dorp ging het nog wel maar daar buiten was het toch wel hevig.
Rodekool oogsten

Windstil achter Sint Pancras om

Het trok al snel op en toen was het weer een stralende dag met weinig of geen wind, geen golfjes op het water wel hard werkende mannen die bezig waren met het oogsten van rodekool, 4 man snijden en op de wagen twee man om ze in kratten te stapelen. Bij Gerard koffie en op het terras zitten kletsen daarna nog een bakkie en toen meteen maar even door naar Tiny in Zuidoostbeemster.
Even stoppen voor deze fazantenhaan

Nog één keer met de boot weg

Onderweg een bootje en daarna vlakbij een fazantenhaan die even later opvloog. Tiny had de bridgemorgen met een aantal dames en was rond half 1 klaar en door wat langzaam te fietsen kwam ik niet te vroeg en zat ik nog even met de dames aan tafel maar het spel was toen dus over.
Heerlijk Elstar appels

De waterberging achter Twisk

Nog volop in het blad

De eerste suikerbieten liggen alweer
klaar voor afvoer naar de fabriek

Na de lunch weer op huis af, eerst langs de aardbeienstal waar het bordje “op” was te zien dus meteen door naar Wognum bij de appelen teler langs te gaan en zie, de Elstars waren weer volop aanwezig 5 kg voor slechts € 6,- groot en vers zo van de boom. Dan door Nibbixwoud en Midwoud naar Middenmeer waar de dagteller vandaag is blijven steken op 108 km.

Geen opmerkingen: