28 juni 2021

Even een "kort" oefen rondje

 

102 km

Vanmorgen dacht ik heel serieus, ik ga een klein rondje maken om weer te wennen na zo’n lange periode niet in de Quest te hebben gereden. Maar ja de wil is goed maar het vlees is zwak zullen we maar zeggen want om als openingsritje al over de 100 km te gaan is eigenlijk niet wat in de planning zat, maar ja ’t is niet anders. Het weerbericht heeft me eigenlijk een beetje opgenaaid, het zou zo rond de middag wel eens kunnen gaan regenen met onweer enz. dus nog even “vlug” een rondje zoals ik zo vaak maak over de 3 Zuiderzee stadjes Hoorn Enkhuizen en Medemblik.

De kerk van Almersdorp stond hier

Ik ging van start richting Opperdoes omdat ik had gelezen dat er een monument was geplaatst op de rotonde bij dit dorp op de rand van de Wieringermeer. Na “diepgaand” onderzoek van een aantal jaren geleden is komen “vast” te staan dat het dorp Almersdorp, wat door verschillende waternoodrampen door de toenmalige Zuiderzee steeds een stukje meer landinwaarts is herbouwd en uiteindelijk is verdwenen. Volgens de mensen met kennis van opgravingen enz. zou ooit de kerk van Almersdorp precies op de rotonde hebben gestaan, vandaar dit monument. Dan naar Medemblik en verder langs de dijk naar Enkhuizen.
Zondags rust ?????

Na Enkhuizen zie ik al snel een heel aantal nieuwe verkeersborden, de ergernis van de motorrijder, ze mogen op zaterdag en zondag niet over de dijk gedurende een aantal maanden door actie van bewoners die te veel lawaai ervaarden.
Familie de Boer

Familie de Boer

Bij het haventje stonden een aantal auto’s en bij het passeren werd ik erop geattendeerd dat men mij had herkend, remmen en keren. Het zijn Ed de Boer en zijn vrouw die mij al van ver hadden gespot, echte natuurliefhebbers. Ze vroegen ook nog naar het adres van het zomerhuisje in Oudemirdum waar wij laatst een week enorm hebben genoten, ik moest het even opzoeken maar dat is www.vakantiehuisje-gaasterland.nl  uiteraard weer even bijkletsen en dan weer verder. Mijn rondje gaat verder door Hoorn en later via de Wogmeer om eventueel aardbeien mee te nemen op mijn vaste adres. Toen ik aankwam haalde de mevrouw net de lege bakken weg en op de vraag, ik ben dus te laat, kreeg ik als antwoord “Of te vroeg over een kwartiertje zijn er weer nieuwe” maar ja wachten is niet mijn sterkste kant dus door naar huis.
Zus Gerda gek van bloemen

George 

Bij Middenmeer staat de brug "open"

Via Obdam om bij Tom en Gerda even langs te wippen en dan het laatste stukje naar Middenmeer en daar kwam ik George Krüg  nog tegen dus stoppen en kletsen en zo kom ik altijd mensen tegen waardoor ik van een kleine ervaring weer een heel verhaal kan schrijven ook na 102 km

1 opmerking:

LENDING TREE zei

Nu lenen bij LendingTree
contact: (lendingtreeloans@pm.me)

Verander de manier waarop u leent met leningen via LendingTree. LendingTree heeft sindsdien het online leenproces gestroomlijnd en meer dan een miljoen mensen geholpen de financiering te krijgen die ze verdienen. LendingTree wordt ondersteund door enkele van de meest gewaardeerde investeerders in de wereld. LendingTree biedt toegang tot persoonlijke leningen voor leners met een gemiddeld inkomen die hulp nodig hebben bij zaken als schulden met hoge rente, verbetering van het huis of onverwachte uitgaven voor een rentetarief van slechts 3-5%, afhankelijk van het type lening.

Het verkrijgen van een legitieme lening is altijd een groot probleem geweest. Voor degenen die een financieel probleem hebben en een oplossing nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​ongedekte lening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente, onvoldoende onderpand of de verhouding tussen schulden en inkomen, lage kredietscore en vele andere redenen. LendingTree geeft u met gemak de lening die u wenst en we streven ernaar onze standaard van uitmuntendheid te handhaven wanneer we onze diensten aan klanten wereldwijd aanbieden.

Overige contactgegevens
1: lendingtreeloans@protonmail.com
2: lending-tree@outlook.com
3: lendingtreegroupinc@gmail.com