07 juni 2021

Na een vakantieweekje weer zonnig weer

 


Er is een gezegde, “Wie verre reizen doet kan veel verhalen”, ik, wij waren niet ver, Friesland klinkt wel ver maar het is één van de mooiste provincies en nog vlakbij ook. Wij waren een weekje in Gaasterland en om het helemaal duidelijk te omschrijven we zaten in Oudemirdum en hadden daar een week geboekt via www.vakantiehuisje-gaasterland.nl het was een hele week genieten, alle dagen zon en een schitterend verblijf tegenover het “Jolderenbos”. Alle dagen via knooppunten een tochtje uitgezet en met z'n vieren, de zus van Tiny, Riet en haar man Leo waren ook present, rustig toeren door steeds wisselende omgevingen. Dochter Bianca vertelde dat er heel dichtbij jonge vosjes waren die momenteel geregeld buiten hun hol kwamen maar je moest het wel treffen, soms wel en soms niet te zien.

Jonge vossen ....

spelen in de zon ......

en oefenen al voor de eerste prooi ....

als het maar geen kippen worden.

Ik heb geluk gehad, lopend vanaf ons verblijf kon ik na zo’n 4 a 500 meter achter een boom een paar hele leuke foto’s maken zonder gezien te worden. Maar goed aan alles komt een eind en zo ook aan ons verblijf in Gaasterland en heb ik vandaag weer een klein rondje in de Quest gemaakt.
Starten vanaf Middenmeer


Schilderen aan de Dromedaris

Gestart in Middenmeer en dan via Medemblik op naar Enkhuizen en dan zit het ritje pas rond als je ook Hoorn hebt aangedaan. In mijn ogen kan er nog best een ommetje bij en als ik dan de dijk blijf volgen wordt het vanzelf wat groter.
De Kwadijkerbrug

De brug was dicht maar de slagbomen gaan
zo weer omhoog

Bij Edam vind ik het mooi genoeg en buig af richting Kwadijk waar de nieuwe brug sinds enige tijd open is maar net als ik eraan kom staat hij omhoog dus even wachten en door Kwadijk naar
Halve doorgang opletten dus 

Middenbeemster waar het opletten is bij de brug die over één kant is geteerd en bestrooid met spit, straks de andere kant denk ik.
De eersten staan alweer in bloei

Bij de “Lage Hoek” zie ik de eerste waterlelies weer bloeien, het blijven prachtige bloemen op het water. Al met al werd het toch weer een rondje van 127 km en dat voor een klein ritje dan mag je niet mopperen.

Geen opmerkingen: