22 mei 2023

Hoe staat het met de aardbeien en zijn koeien gevaarlijk ?

 


Vandaag is een bijzondere dag, via een kort berichtje werd de straat erop attent gemaakt dat Wilco vandaag 60 jaar is geworden en of we, als goede gewoonte, bij een tiental in de jaartelling de vlag uit willen steken, dus een beetje feest in de straat en werden diegenen die in de gelegenheid waren rond half 11 om de koffie verwacht.  Maar als extra was vandaag ook de overdracht van de woning naast mij en kreeg ik vandaag ook nieuwe buren, een jong stel waar ik al heel even kennis mee heb gemaakt en meteen verteld dat de vlaggen nog niet voor hun waren geplaatst maar voor de overbuurman. Zodoende ging ik wat later van start en werd het een bescheiden rondje.



Eén van de buurtjes vroeg mij of de aardbeien al klaar waren, voor zover ik weet nog niet, maar ik rij er vanmiddag wel even langs om te zien hoe het ervoor staat. Via Wognum naar de “Grote zomerdijk” en dan via een speciaal fietspad “Pankoek” genaamd ben ik langs de kassen gereden en heb een paar foto’s gemaakt van de nog heel jonge aardbeienplanten, we moeten geduld hebben want het is nog lang niet zo ver.




Maar voordat ik er was had ik wel een moment de “bibbers” via dat speciale fietspad kreeg ik te maken met een kudde koeien die er aardigheid in hadden om voor mij uit en achter mij aan te rennen, ik was heel blij toen ik de vee rooster was gepasseerd, het was net “link” genoeg.


In het slootje ernaast zwommen een zwanen paar met kuikens en nog verder zat een zwaan te broeden die het warm had denk ik, de “snavel” stond open tenminste. Verder langs de dijk om te zien dat de gaten in de dijk bij Etersheim weer dicht waren gegooid en er was weinig meer van te zien alleen het gras ontbrak nog.


Even verder heb ik vastgesteld dat de ganzenplaag nog ieder jaar wordt verergerd door de enorme aanwas.


Het fiets overigens prachtig op rustige wegen langs het riet en bloeiende bermen en ook de eerste regeninstallaties heb ik alweer zien werken en alles op slechts 78 km.

2 opmerkingen:

De Bobslee zei

Goh, een heuse boksbeugel in de neus van de koe.....Nog nooit zo'n exemplaar gezien, modern zeker?

Kees van Hattem zei

Da Pe. Die boksbeugel is om te voorkomen dat de koe aan de tiet gaat bij een andere 🐄. Groeten Kees