08 mei 2023

Een nuttig ritje zullen we maar zeggen.

 



Het lijkt er op dat morgen in de boeken zal komen als de zoveelste regenachtige dag als ik de weervoorspellers mag geloven. Dus dan vandaag maar extra genieten van alles wat ik onderweg weer tegen zal komen. Mijn eerste bestemming is gisteren al bepaald, gras maaien bij Tiny in Zuidoostbeemster. Nadat we een weekje zijn weggeweest is het weer hoog nodig om dat weer even op te knappen. Dus na de eerste koffie omkleden en richting de “Zuidoost”


In de Wieringermeer stop ik even om een foto te maken van een rijdende trekker met een enorme brede spuitinstallatie, als ik dan aan vroeger denk bij m’n vader op ’t land met de “rugspuit”, regeltje voor regeltje spuiten en soms per plantje als het om bloemkool ging dan is dit toch veel efficiënter.




En tussen Abbekerk en Benningbroek werden de tulpen machinaal gekopt, ook weer zoiets, thuis ging dat met de hand één voor één en dan de bloemen in een mand om later te storten in een vooraf gegraven kuil, de tijden veranderen gelukkig. Maar goed ik was al snel op de bestemming om meteen het gras te maaien en even later met Tiny koffie drinken en daarna nog wat geraniums enz. in een paar bakken te plaatsen, zo gepiept.

Als ik klaar ben met één en ander zie ik een heggemus zitten op nog geen meter afstand, fototoestel pakken en even blijven zitten dacht ik en dat deed het vogeltje.


Als ik weer richting huis ga neem ik nu weer eens de route langs het Noord-Hollands kanaal richting Alkmaar en ga deze keer via de Smaragd om bij de familie van Hattem langs te gaan. Ze waren thuis hoewel Marian weg moest om haar broer naar de gipsafdeling te brengen vanwege een gebroken been dus met Kees even bijkletsen onder het genot van een bak koffie.

Bij Middenmeer bedacht ik dat “stoffel” de schildpad misschien wel weer aanwezig zou kunnen zijn in de vijver bij de brug, inderdaad even vastleggen. En zo kwam ik thuis na een voldaan gevoel en 98 km op de teller.

Geen opmerkingen: