25 april 2023

Even op en neer

 

Het rondje van vandaag, 118 km

Je moet wat geluk ebben als het weer niet vast is en dat had ik vandaag af en toe. Ik had gehoord dat er ergens een lekke band was en of ik daar een oplossing voor had en gezien ik daar nooit problemen mee heb is zoiets eigenlijk lopend werk. Als je vandaag de dag naar een fietsenmaker gaat voor een lekke band dan wordt die zo vervangen door een nieuwe band en de oude gaat meteen in de vuilnisbak, het uurloon maakt het een weggooi maatschappij.
Er is nog heel veel kleur te zien.

Maar goed ik had meteen een doel om heen te gaan, dan is het alleen nog even afwachten of het weer een klein beetje wil meewerken en dat viel mee. Voor vertrek een hagelbui, onderweg na 25 km een regenbui en nu ik net thuis ben en op het droge zit regent het weer even, maar dat kan de pret niet meer drukken, mijn rit zit er weer op. Hier en daar of eigenlijk overal nog staan de tulpen in bloei en de kleuren variaties zijn hier en daar geweldig mooi.
Niet afsnijden dat is link

Genoeg te vreten

't Twiske

Als ik later door “’t Twiske” ga moet ik wat kalmer aan doen en geen bochten proberen af te snijden, er zijn heel wat diepe gaten in heel veel bochten dus kalm aan “dan breekt het lijntje niet”. De koeien staan nog steeds te baggeren op de voerplek.     Bij aankomst even de band oppompen en een bak koffie doen en inderdaad nog maar amper 10 minuten later is de band helemaal plat. Dan aan de slag, binnenband er uit en dat lukte zonder bandenlichters, het lek opzoeken, schuren  solutie erop, en vooral lang genoeg laten “drogen” een plakker erop en het “varkentje is gewassen”.
Ondanks de kou al veel gras

Als ik dit punt ben gepasseerd
ga ik de Wieringermeer weer in

Als ik weer de andere kant op ga meteen even bij Tiny langs een broodje mee doen en weer op huis af met wat omwegen maakte dat vandaag ik meen 118 km vol.

Geen opmerkingen: