17 april 2023

Per Quest grasmaaien

 


Even een keer een andere start, nu niet meteen over het weer maar over de Quest, mijn wonderlijke fiets op 3 wielen, ik zeg vaak het is de voorloper van m’n rollator. Alle keren als ik hem uit de garage rol denk ik, zal hij straks weer net zo terug komen zoals hij nu van start zal gaan ? Ik zal wel een beetje gek zijn maar ik verbaas me er al jaren over dat zo’n voertuig met zo weinig onderhoud zo’n lange levensduur heeft en alle keren is het alsof hij nieuw is. Zo dat is gezegd en nu even over wat ik vandaag heb “uitgevreten” vanmorgen na de krant, ontbijten en daarna een paar boodschappen doen en vervolgens een cappuccino en omkleden voor een ritje naar Zuidoostbeemster waar ik even het gras zal maaien bij Tiny want als ze thuiskomt moet alles weer netjes zijn.

De eerste stop maak ik langs de Zesstedenweg tussen Scharwoude en La Mère Ann ik zie n.l. een kennis aan komen fietsen die zeer waarschijnlijk naar zijn boot gaat in Hoorn om nog wat onderhoud te doen, Joop Kohne en dat klopt inderdaad. We kletsen even en zetten alles op een rijtje en even later gaat ieder weer zijn eigen weg.



Het grasmaaien is lopend werk en na een drie kwartier is alles weer redelijk en ga ik m’n broodje en banaan naar binnen werken en vertrek ik weer om langs het Noord-Hollands Kanaal richting Alkmaar te nemen en zo een “rondje” compleet te maken.


Ik zie nog een sportieveling met een snelle Kajak op het water van het NH kanaal die er toch flink de gang in heeft. Bij Heerhugowaard is de zoveelste omleiding, er gaat geen rit voorbij zonder gele borden met aanwijzingen dat je er niet door mag net als op de Langreis waar ze ook nog steeds bezig zijn.


Toch nog een plaatje schieten van de steeds meer bloeiende tulpenvelden en thuis komen na 98 km en mooi weer.


Geen opmerkingen: