04 april 2023

Klein 100 km met belevenissen onderweg

 


Het mooie weer is meteen weer van invloed op alles wat er leeft zowel binnenshuis als in de vrije natuur. Het was de bedoeling om even naar Tiny in Zuidoostbeemster te fietsen en dan meteen even het gras te maaien, even een belletje en dan hoor ik dat ze zelf niet aanwezig zal zijn, achteraf had ik dat kunnen weten maar m’n klusje gaat toch door. Als ik door Zandwerven fiets komt er een auto naast me rijden en er wordt gefilmd of een foto gemaakt, even verder stopt de auto en het raam wordt open gedraaid, Meneer we maakten een filmpje van U maar dat is mislukt mogen we dat nog een keer proberen het is zo’n mooi voertuig, zo zie je maar altijd beleef je wel wat onderweg. 

Het is echt windstil en dan kun je toch heel bijzonder foto’s maken, de weerspiegeling in de ringvaart van de bomenrij zonder rimpeling van het water komt maar zelden voor.

Richting Beets passeer ik vaak de witte eenhoorn en nu meteen maar even een foto maken. Wat fiets het toch heerlijk weinig of geen verkeer dus overal door gaan zonder af te hoeven remmen.

Het grasmaaien is een klusje van een goed half uur dan even wat eten en weer terug naar huis. Als ik net van start ga hoor ik een berichtje binnenkomen, Gerard, mijn zoon, geeft aan dat hij thuis is dus als je onderweg bent of in de buurt ik heb koffie en meteen is m’n route naar Middenmeer klaar deze keer via Alkmaar dus.







Ik passeer een aantal percelen bloeiende hyacinten wat weer een heerlijk kleurig gevoel geeft, het is echt voorjaar. Bij Noord Scharwoude moet ik omrijden wegens wegwerkzaamheden en daar was het even zoeken waar dit me heen brengt.

Op een bepaald moment zag ik een klein bordje en zou weer verder gaan toen ik werd aangesproken door een jongeman, “Meneer mag ik wat vragen” zeker was mijnantwoord, “Mag ik een foto maken van U en de fiets, ik vind hem prachtig” geen probleem als ik dan een foto van jou mag maken dan staat die vanmiddag op mijn blog, geen probleem. Ik vond dit zeer uitzonderlijk, een keurig opgevoed jongmens die het eerst vraagt, de jeugd is zo slecht nog niet bedacht ik meteen.



Als ik later bij Middenmeer kom bedacht ik dat misschien de roodwang schildpad weleens zou kunnen liggen zonnen dus even kalm aan en goed opletten inderdaad ik zag hem dus even afdrukken, je ziet zoiets niet alle dagen. Als de fiets weer binnen staat geeft de dagteller 98 km aan voor vandaag, heerlijk zulke ritjes.

1 opmerking:

Anne zei

Ik ben de moeder van de jongeman die je ontmoette. Leuk, zoals je hem omschrijft!
Mijn zoon geeft het respect door, wat hij thuis krijgt. Waar hij niet alles goed hoeft te vinden, waar hij niet hoeft te doen "wat er hoort". Dat is goud waard!
Veel van wat er nu is, klopt niet voor deze generatie. Als wij volwassenen daarnaar weten te luisteren, dan komt er goud uit deze kinderen, en prachtige aanwijzingen, over hoe we wel met elkaar kunnen samenleven. Allemaal uniek. Allemaal een eigen route. Allemaal waardevol. Ook als het er even niet uitkomt 😉.
Net zoals jij op jouw manier inspireert.
Bedankt voor jullie ontmoeting! Hoop dat je nog heel lang mag genieten en inspireren