03 april 2023

Buurtritje

 


De zin om een grotere rit te maken ontbrak zomaar vanmorgen, een kleintje vlak bij huis zit er dus in als de zin ontbreekt. Nadat ik een paar boodschappen had gedaan is het bijna standaard koffie met iets erbij en daarna omkleden en de banden even bijpompen tot 7 atm. voor en 5 atm. achter. Er zullen wel een hele hoop meningen over zijn wat nu wel en niet de juiste spanning is maar ik doe dit al meer dan 17 jaar op deze manier en het bevalt me prima. Even op en neer naar Obdam zit er wel in voor vandaag en dan vanmiddag nog een beetje in de tuin “rommelen”.



Er zijn heel wat plaatsen waar de zwanen hoogtij vieren maar ik zie ook elke keer weer meer lammetjes lopen. Onderweg kom ik in de omgeving van Hoogwoud Gerard Bosma tegen die z’n bijna vaste rondje loopt, stoppen en even kletsen en dan weer door naar de Obdammerdijk. In de bocht van vlakbij de Lagehoek stopt er een auto met aanhanger en de chauffeur steek z’n hand op dus ik stop, “We zien elkaar vrijdag zegt de chauffeur” het is Cees Roozendaal uit Hippolytushoef, herkenbaar aan de “Blonde Viking” op z’n Quest, dus tot vrijdag en we gaan weer verder want er komt meer verkeer dus ruimte maken. Tom en Gerda zijn allebei thuis en er is al snel koffie met net als thuis iets erbij. We zitten een hele poos van alles en nog wat op een rijtje te zetten en als ik weer opstap is het kwart voor 12, ik heb m’n tijd “verkletst” en ga met een klein rondje weer op huis aan.

Ik ga deze keer via de Rijndijk waar de aardbeienkassen weer in gereedheid worden gebracht voor het planten van het gewas wat straks weer volop aardbeien op zal leveren, ik heb er nu al trek in.

Ik zie ook wat koolzaad in de berm bloeien wat me meteen doet denken aan 17 april a.s. In 1945 werd de Wieringermeer onderwater gezet op die datum door de “terugtrekkende bezetter” zoals het omschreven wordt bij het monument op de dijk langs de Wieringermeer waar de dijk werd opgeblazen.






Ik ga ook nog door Twisk en langs de waterberging waar het stikt van de watervogel enz. Met zulk zonnig weer is het een prachtig gezicht, scholeksters, ganzen enz. enz. en zo kom ik thuis na 53 km wat toch wel weer erg leuk was.

Geen opmerkingen: