18 april 2023

Winderig met later zonneschijn op de route


 En weer ben ik op pad geweest, niet ver maar wel een mooi rondje, het min of meer vaste rondje maar nu in omgekeerde richting, het HEM-rondje. Naar Wervershoof om te kijken of broer Ben nog aanwezig is, en dat is hij en met koffie en koek hebben we weer even bijgepraat. Ik twijfel bij vertrek of ik het ritje wat langer zal maken of dat ik weer richting Middenmeer zal gaan, het was nogal fris op het eerste stukje richting Wervershoof.




Toen ik eenmaal ging toch maar weer richting Enkhuizen gereden en daar weer vervolgd over de dijk. Eerst nog op Andijk, om de weg omleiding te omzeilen, ben ik de dijk op gegaan want op de dijk zal het wel meevallen, niet dus, dat ondervond ik een paar kilometer verder. De borden en hekken waren door de harde wind al vlak gegaan maar ik kon er tussendoor en onderaan met wat heen en weer om de hekken te ontwijken kwam ik toch in de verkeersomleiding terecht en dan wordt het een wat vreemde omleiding.


Later door Enkhuizen even bij de visboer stoppen voor een bak kibbeling wat heerlijk was.






Na Enkhuizen over de dijk met de gunstigste wind naar Hoorn wat allemaal weer zeer voorspoedig is gegaan. Als ik weer richting Wognum ga, om uiteindelijk toch weer thuis te komen, zie ik een span paarden voor een wagen aankomen die nogal onrustig leken te reageren op dat gele voertuig wat naderde.



Stoppen en rustig afwachten wat altijd door de man op de bok wordt gewaardeerd en daarna weer verder. Ik zie op twee plaatsen wat koeien lopen en vroeg me af hoeveel CO2 hier werd geproduceerd op een kleine oppervlakte. Al met al weer een leuk ritje van zo’n 94 km die koud en bewolkt begon en zonnig en “warm” eindigde.

Geen opmerkingen: