13 april 2023

En weer werd het mooi weer.

 


Wat gaat het worden vandaag, vannacht regen en nu af en toe een bui, ja dan blijft er niets anders over dan alle weerprogramma’s te controleren op de verwachtingen en afwachten of er een tijd in zit waarop ik kan starten ….. of een dag “huisarrest”.

Op een bepaald moment had ik “uitgevonden” dat als ik op dat en dat moment wegga dan loopt het wel los. Even op en neer naar Wervershoof en kijken hoe het met zwager Aad gaat die vandaag bericht zou krijgen van z’n laatste behandeling en meteen horen, hoe, en of er een volgende behandeling mogelijk is.

Nog maar amper buiten de dorpsgrens krijg ik de eerste niet geplande regenbui. Als je dan onderweg bent ga je toch maar door en hopen dat het mee zal vallen, achteraf is het meegevallen tot Wervershoof een keer of 4 een klein buitje en bij m’n tergreis geen spat meer gehad. Tot het moment dat ik wegging was er nog geen bericht vanuit het ziekenhuis dus hopen dat, als het komt, het een meevaller zal zijn.

Ze hadden vorige week net een grote treurwilg weggehaald die in tweeën was gegaan bij de laatste harde wind en nu een gevaar vormde voor passanten met een bootje, het onderstel zal binnenkort ook worden weggezaagd en dat is nog flink de moeite.



Terug uiteraard weer een beetje omrijden en dan zie je dat hier en daar de tulpen ook beginnen te kleuren nu de hyacinten langzaam aan het eind van de bloei beginnen te komen.


Bij de vierde broedende zwaan ben ik even gestopt om een foto te maken en zag toen ook een meerkoet op zijn nest zitten die er vandoor ging ook van haar een foto wilde maken. Wel zag ik dat er al een paar eieren in het nest lagen die aan het begin van een broedperiode wachten op warmte van moeder meerkoet.

Op de Alkmaarseweg in de Wieringermeer gaat het lekker met een windje mee. En zo werd het toch nog 60 km op deze inmiddels mooie donderdag met nu geregeld een zonnetje.

Geen opmerkingen: