16 mei 2023

Olie op de ketting en gaan .......

 

80 km

Vanmorgen scheen de zon zo rond een uur of 7 en een uur later “gonsde” het van de regen, wat ging het hard voor enkele minuten, maar daarna werd het droog en heb ik onderweg nog even een buitje gehad om er aan te wennen. Ja als een mens wat wil moet je ook alles aanvaarden, ook als het wat minder is.
Even olie op de ketting

Eerst maar even een “kleintje” onderhoud plegen, alleen de ketting een paar druppels olie geven en dan is het weer klaar.
Piet was niet thuis

In verband met een sterf geval ben ik even bij m’n jongste zus langs gegaan en daarvoor even naar een kennis die ook sinds kort alleen door het leven moet maar die was niet thuis. Bij Lia koffie met koek en gezellig zitten kletsen, eigenlijk m’n tijd wat “verkletst” vooral omdat ik rond een uur of één weer thuis wilde zijn maar daar kwam nu niets van terecht.
Rechte regels en "ruggen" in ....

 de zwaaipalen polder.

In de polder is er hier en daar al wat gezaaid en of geplant in mooie rechte regels en ruggen en dan zie je altijd wel een aantal “zwaaipalen” die naar men zegt stroom opwekken.
Meelmolen De Herder bij Medemblik

Ook de molen van Medemblik gaat op de “kiek” met zo’n mooie wolkenlucht er achter. Als ik later wegga bij m’n jongste zus zie ik dat de weg in Andijk voor auto’s is omgeleid en dus neem ik de dijk om bovenop mijn weg te vervolgen, helaas hier is het ook al mis dus de eerste gelegenheid maar een andere route kiezen.
Ook het fietspad is afgesloten

De "lichtopstand"

Alle zeilen bij de mast

Later door Enkhuizen gaat alles prima en binnen de kortste tijd zit ik op de dijk richting Hoorn.
Neef Sander is supersnel ondanks 
z'n dwarsleasie 

Even na de lichtopstand en het oma Mia bankje zie ik in de verte een echte lage ligfiets aankomen, als dat neef Sander niet is ……. Inderdaad met een “bloedgang” kwam hij aan racen en was schijnbaar met een trainingsprogramma bezig want met een zwaai was de begroeting verleden tijd en snorde hij langs richting Enkhuizen, ondanks z'n dwars leasie blijft hij gaan, knap hoor.
firma Out is druk bezig

Machinaal planten gaat sneller.

Met een donkere wolk in het vooruitzicht ben ik eerder afgeslagen om die regen mis te lopen wat niet is gelukt. Via Schellinkhout en Blokker langs Zwaagdijk naar Nibbixwoud enz. om bij Midwoud nog een paar foto’s te maken.
Wat was is weg en nu staat Triple A er

In Middenmeer ietsje omrijden door wat stilstaande auto’s op mijn vaste route en zo kwam ik langs de plek waar ik jaren heb gewoond en waar toen het bedrijf stond waar ik altijd met veel plezier heb gewerkt, ZWM, toen Zuiderzeepolders en tot slot AGRICO. Weer een tevreden rondje na precies 80 km genieten ondanks één buitje onderweg.

1 opmerking:

Marco Loogman zei

Volgens mij zag ik je neef Sander afgelopen zaterdag in de omgeving van Uithoorn (rond een uur of 10 's ochtends), kan dat kloppen?