23 mei 2023

Op "zieken" bezoek in Alkmaar

 


Het verschil met gisteren is enorm, toen bijna windstil en temperaturen boven de 20 graden en vandaag een stevige wind en een temperatuur die begon met 9 graden en is opgelopen naar 15 graden C. Gisteren kreeg ik al een app om als ik eventueel naar Alkmaar zou komen om dan even te berichten dat ik langs zou komen  dus dat heb ik vanmorgen gedaan.

Zoonlief is een tijdje uitgewerkt door een operatie aan zijn rechter pols/duim voor een vorm van artrose, het zelfde probleem had hij een aantal jaren geleden aan zijn linker pols/duim en dat is weer helemaal goed gekomen en pijnloos dus dit zal ook wel weer goed komen. Ik was in ’t kort gekleed bij vertrek maar heb toch nog maar een dun jasje als aanvullende bescherming aangetrokken en dat was niet verkeerd. Bij Gerard koffie met koek en bijkletsen over één en ander.



Als ik weer verder ga weet ik eigenlijk niet welke afslag ik zal nemen, het werd grotendeels de “vaste” route langs o.a.







Stompetoren en dat kon alleen over de parallelweg aan de overkant omdat de renovatie van de grote weg en het fietspad nog lang niet klaar zijn tot aan Schermerhorn, daar kon ik oversteken en mijn weg vervolgen en onderweg hier en daar een foto maken van de bomen, planten en dieren die ik toevallig zie.

Als ik thuis ben is het weer een ritje geweest van 83 km met een meer dan stevige wind en af een toe een “pik” zon.

Geen opmerkingen: