17 mei 2023

"No Sir, I am the Battery"

 


En daar gaan we dan weer, even het verslag doen van de rit van deze zonnige woensdag voor Hemelvaartsdag. De meeste keren weet ik niet van te voren waar de reis heen zal gaan maar vandaag lag dat anders. Iets voor 6 uur vanmorgen kwam er een appje van mijn zoon die al op z’n werk was, “Als je vandaag gaat fietsen ik ben straks weer thuis voor koffie” en dan is de bestemming meteen vastgelegd. Zo rond 7 uur ben ik er uit gegaan en na de ochtendrituelen zat ik even later te “kranten” waarna ik een ontbijt heb klaar gemaakt en nog weer later omkleden om zo rond half 10 de fiets naar buiten de rijden voor de trip richting de “Kaasstad”.

 Langs de Alkmaarseweg fietst het heerlijk en de verschillende groene struiken doen het goed.


Wat mij wel opvalt zijn de hoge bermen, in mijn ogen de hoogste tijd om vooral bij kruisingen en oversteekplaatsen de bermen te maaien, dit is levensgevaarlijk vooral voor ligfietsers zoals ik.  Bij Gerard koffie met koek en later nog een bakkie, na een tijdje kletsen ben ik weer mijn richting gaan volgen, niet wetende waar ik terecht zou komen.

Eerst maar richting Stompetoren om vast te stellen dat daar de weg en het fietspad voorlopig nog niet opnieuw geasfalteerd zullen zijn, overal kranen enz. om het oude eerst op te ruimen voor het nieuwe gestort en gewalst kan worden.




Na de omleidingen vanaf Schermerhorn is alles al vernieuwd en gaat het super snel richting Hoorn waar het door de stad altijd een vertraagde opnamen is voor ik op de dijk zit en weer door kan trappen. In Enkhuizen even staan kletsen met een geïnteresseerd stel over zo’n mooie gele fiets.



Als ik door Enkhuizen ga zie ik een stel zwanen met pullen die op de rug van één van de ouders meeliften, iets wat ik nog niet eerder zag. In de bocht bij “De Ven” even stoppen en klik daar staat hij er weer op. Bij Medemblik moest ik even wachten om af te slaan naar de polder omdat er twee echtparen met bepakte fietsen in de bocht staan, het zijn Engelsen die meteen allerlei vragen hadden en niet over de rijrichting maar over, ja inderdaad, weer die mooie fiets. En de vraag,  “With battery ?” “ No Sir I am the battery” en dan volgt er meteen een heel verhaal wat de rit deze dag deed beëindigen na 117 km met fantastisch weer.

Geen opmerkingen: