24 mei 2023

Liep het ietsje uit de hand, of is dit normaal.

 


Ik moet eerlijk zeggen, het is een ietsje uit de hand gelopen vandaag, vanmorgen dacht ik nog even op en neer naar Tiny in Zuidoostbeemster en dan zie ik wel wat het verder zal worden. Inderdaad koffie met koek bij Tiny en toen het rondje afmaken en dat is wat uit de hand gelopen want dat eenvoudig “op en neer” werd een wat ruime omweg die zelfs tot aan “Het Paard” op Marken is gegaan. Maar het was wel weer een prachtige rit, zon en wat wind maar verder ging het vanzelf.




Via Broek in Waterland naar Monnickendam en dan boven op de dijk naar Marken, het nieuwe gemaal  is klaar en het fietspad blijft weer boven op de dijk zonder omleiding zoals het was tijdens de bouw en bovendien is er een stuk tekst aan toegevoegd.


Bij “Het Paard” is het betrekkelijk rustig, er zijn altijd wel een aantal belangstellenden die er foto’s maken want het is en blijft een uniek punt.



Terug over de dijk kom ik uiteraard weer in Monnickendam waar ik nog een paar plaatjes schiet en daarna langs de dijk naar Volendam ga waar het op “de Dijk” behoorlijk druk is.

Na een storingsvrije rit kom ik bij Middenmeer en zie nog wel dat er aardappelen worden gepoot waarbij het begin van stuiven weer zichtbaar wordt. En dat alles na een ontspannen ritje van 138 km.

Geen opmerkingen: