10 april 2019

De welwillende chauffeur Leo, van de Fietsbus.Helaas de zomer lijkt weer helemaal verdwenen m.b.t. de temperatuur, ik ging rond 10 uur van huis en toen was het net 6,6° C.  en ik had dat graag wat hoger gezien. De bedoeling was om de “fietsbus” bij Den Oever op foto te krijgen. Hij vertrekt momenteel elk uur vanaf Den Oever om eventuele wandelaars en fietsers incl. de fietsen over een traject te vervoeren van de Afsluitdijk zodat er weer veilig verder kan worden gelopen of gefietst. Als ik vanaf Middenmeer naar Den Oever zou rijden ben ik veel te vroeg voor de bus van 11 uur dus met een ommetje over Medemblik moet ik ruim voor 11 uur op het vertrekpunt zijn. Dat viel achteraf nog behoorlijk tegen, de wind die nogal stevig was kwam over de hele Zuider en Noorderdijkweg vol op de zijkant van de Quest en dat fietst wel het zwaarst dus flink doortrappen om op tijd te komen.

Om 1 minuut voor 11 reed ik de parkeerplaats voor bussen op bij Den Oever en inderdaad hij stond er nog, meteen een paar foto’s maken want hij kan zo vertrekken dacht ik. De chauffeur gaf aan dat ik aan de andere kant moest zijn en kwam meteen behulpzaam naar me toe lopen. Ik vertelde dat het met zo’n fiets niet zou passen in deze bus maar toen ik met hem meeliep naar de zijkant van de bus zag ik dat er toch een behoorlijke ruimte was. Wie weet als ik nog eens in de buurt ben en meer tijd zou hebben, m.b.t. de vertrektijd, lijkt het mij best de moeite waard om eens te passen. In de bus zaten een aantal fietsers/wandelaars er stond in ieder geval een fiets binnen zag ik wel. Ik heb de zeer welwillende chauffeur Leo bedankt voor zijn uitleg dat het misschien toch mogelijk is om met deze bus “over te steken” naar de overkant.

Ik heb mijn kleine rondje van vandaag afgemaakt door over Wieringen naar de andere kant van het eiland te gaan en ontmoet dan ook nog weer een bekende, de zoon van “mijn vriend van langs de weg”, Jan van Dijk op Westerland. Uiteraard even kletsen Jan vertelde dat zijn kleindochtertje van 2½ jaar gisteren een open hartoperatie had ondergaan en dat het nu beter met haar ging. Op het eiland zijn veel schapen net als op Texel en het blijft altijd een mooi gezicht als je de lammetjes ziet springen en geregeld genieten van de moedermelk. Als ik thuis ben staat de teller voor vandaag op 54 km die met veel koude en harde wind weer gezond zijn verwerkt.

1 opmerking:

Roef Veerman zei

Dat klinkt hoopvol Pé ! We horen het wel als je de oversteek hebt gewaagd met de bus !