31 maart 2020

Een "feestritje"

101 km

Purmerend aan het Noord-Hollands kanaal

De "eerste" broedende zwaan

Fietspad langs het kanaal

Het is weer een feestdag vandaag voor wat het weer betreft, ja en als we dan aan het andere denken is dat feest ver te halen, je hoort niets anders als corona wat steeds verder in alle hoeken van de wereld opduikt. Maar laten we het over iets anders hebben, gewoon weer een rondje heerlijk wegtrappen in de Quest. Voor mij is het moeilijk om de ritjes, die ik anders altijd maakte, uit te voeren. Naar Oudemirdum zou nog wel gaan maar dan moet het mooi en vast weer zijn zoals vandaag, onderlangs heen en terug is dan zo’n 250 km en dat is nou net genoeg voor een op en neer-tje  daarbij komt dan nog dat het niet verstandig is om hier of daar op bezoek te gaan vanwege ….. daar zouden we het niet meer over hebben. Maar goed straks komt dat wel weer goed neem ik aan.Vandaag werd het even heen en weer naar Tiny in Zuidoostbeemster en dat is ook altijd een plezierritje, koffie, koek en later de lunch, heerlijk zo’n geweldige “partner” waar ik heel graag kom. Terug ga ik langs het Noord-hollandskanaal en dan via De Rijp en Graft naar Grootschermer, helaas ik moet omrijden om in Schermerhorn te komen, Grootschermer is afgesloten, helemaal terug naar 
"Vrouw salto" in Driehuizen


Molen bij de Veenhuizerkade
Driehuizen, achteraf stom ik had ook de z.g. doodlopende afslag kunnen nemen daar is wel een fietsbrug weet ik, maar goed een paar kilometer meer is nooit een probleem. Onderweg is weer genoeg fotomateriaal te zien en daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van.
Hollands beeld voor de komende weken

Hollands in de polder
Als ik weer bijna in Middenmeer ben weet ik dat er een perceel tulpen redelijk in bloei staat en met dit zonnige weer moet ik daar wel even langs gaan. Eenmaal binnen mijn eigen onderkomen geeft de teller voor vandaag 101 km aan wat weer een "feestrit" was dat met zulk heerlijk weer.


Geen opmerkingen: