18 maart 2020

En weer ging het goed

104 km

Ik kan het ook niet helpen dat de gemiddelde stemming in, ja eigenlijk in de hele wereld zo onder druk staat van het coronavirus, ik heb vanmorgen ook mijn eerste voorzorg maatregels genomen. Ik heb een doosje paracetamol gekocht da’s toch wel een hele ingreep, ik had niets in huis, niet voor hoge of lage bloeddruk of weet ik wat en nu heb ik zomaar een “medicijn” in huis, je moet gewoon geluk hebben zeg ik altijd en tot op heden heb ik dat vind ik zelf. Na een paar boodschappen te hebben gedaan heb ik de “stoute schoenen”, o nee, de fietsschoenen maar weer aan getrokken en ben naar Obdam gereden waar ik bij Tom en Gerda een bakkie heb gedaan onder het genot van koek en kletspraat. Daarna heb ik het H-E-M-rondje er nog aan vast “geknoopt” en kwam heerlijk opgefrist thuis.
Planttijd


Vermoedelijk pioenroos knollen
Onderweg kom ik dan weer één en ander tegen, zo waren ze onder Obdam druk bezig met het planten van, ik dacht pioenroosknollen, ze waren aan het eind van het perceel en ik kon ingezoomd toch niet goed zien wat het was, de nattigheid viel hier dus mee.
Jolanda met haar vriendin

Springen en zweven
Door Hoorn gaat altijd vrij vlot en dan begin ik aan de dijk langs het Markermeer waar ik bij Schellinkhout twee wandelaars tegenkom en het is altijd raak bij mij, weer familie, gisteren een neef onder Volendam en deze keer Jolanda uit Zwaag samen met een vriendin die een wandeling maakten richting Hoorn. Op het zelfde punt is een surfstrand waar veel gebruik van wordt gemaakt en ook nu is men druk in de weer om zeilend en zwevend over het water te gaan.
Het strandje van Frans
Ook bij het “strandje van Frans” staan pittige golven wat aan de fiets goed is te merken, er staat veel wind.
Langs de Dromedaris
Bij Enkhuizen moet ik ietsje omrijden omdat er een vrachtwagen de weg blokkeerde en zo kwam ik aan de andere kant van de Dromedaris bij de ophaalbrug. Het vervolg gaat door Enkhuizen langs de dijk naar
File voor de vuilstort
Medemblik waar ik langs de Koggerandweg ga waar ook de “vuilstort” is, nooit eerder heb ik meegemaakt dat op een dag door de week een file staat om op het terrein te komen om het afval kwijt te raken.
Het laatste stukje raakt vol bij Microsoft
Het is dan nog amper 2 km tot aan het “nieuwste” dorp in de polder, “Agriport” het land van Microsoft, Google en de glastuinbouw, wat is dit een afgang voor deze mooi vruchtbare polder en het eind is nog lang niet in zicht. Ik ben weer thuis na 104 km waar ik onderweg van heb genoten ondanks alle virussen

1 opmerking:

De Bobslee zei

Blijven genieten Pé! Nu kan en mag het nog.........