02 maart 2020

Hoera ik heb 't weer gedaan.



Ik had me er “geestelijk” op voorbereid, vandaag ga ik, regen of niet ik “moet” weer even los. Nou viel dat voorbereiden en moeten eigenlijk wel mee maar ik had in m’n hoofd dat het weer de hoogste tijd werd om te gaan en het is ook inderdaad zo gegaan. Het werd een klein rondje maar ik heb er wel weer van genoten, via Wognum en de Zuidermeer naar Obdam om een bakkie. Af en toe wat lichte motregen en verder weinig te beleven op dit ritje. Na zo’n kilometer of 15 zag ik dat de teller het af liet weten, even stoppen en controleren of alles nog op z’n plaatst zit. Het leek goed maar er waren toch momenten dat hij van 33 naar 0 ging en dan zomaar weer op 18 stond, nee dat wordt thuis onderzoeken of ik dat kan oplossen want zo gaat het niet goed.


Onderweg zag ik nog weer een enorm aantal zwanen op een perceel grasland die ik tussen de bomen door maar voor een klein deel op de foto kon krijgen. En hoe dichter ik naar Middenmeer kwam des te neveliger leek het te worden, de “energiemolens” kwamen niet helemaal wolken vrij in beeld.

Net voor Middenmeer wordt enorm veel in de grond gegraven voor allerhande leidingen i.v.m. de “energiemolens” en andere ontwikkelingen. Hier zag ik nu ook hoe er een sleuf werd gegraven voor deze nieuwe bedrijvigheid en pas toen hij stopte en de gravende “jacobsladder” een naar boven haalde zag ik hoe diep hij wel ging in één keer zeker 2 á 3 meter zoals ik dat heb ingeschat. En als ik dan terug denk aan de tijd dat ik thuis bij mijn vader op het bedrijf hielp met draineren van het land, met de schop een sleuf graven tot soms tot 1 meter diep en verder allemaal handwerk wat is er dan veel ten goede veranderd. Maar goed ik ben weer tevreden thuis gekomen en het weer ziet er voor de komende dagen weer beter uit en dan is die 48 km van vandaag net zo’n opwarmertje geweest.

Geen opmerkingen: