17 maart 2020

En weer ging het goed

101 km


Ik voel me nog steeds goed dus dan blijf je niet achter de geraniums zitten, als ik die al in huis zou hebben, dus ga ik een rondje fietsen. Ook vandaag kon ik de benen weer even strekken met een ritje op en neer naar de “Zuidoost” even bijkletsen bij Tiny die met haar vaste bridgeclubje niet van start kon, allemaal vanwege ……… . De rit heen is er toch al een aardig windje schuin rechts voor wat me een beetje tegen valt en ook de temperatuur is aan de lage kant vooral met het weer van gisteren nog helemaal in m’n gedachten. Maar goed in de “Zuidoost” is er koffie met koek en het gezellig bijkletsen maakt heel veel goed. Ik bekijk de buxus nog, die we vorig jaar hebben gekortwiekt vanwege de buxusmot, of er al wat leven in komt, helaas alles lijkt wel dood te blijven, nog een tijdje geduld en anders de rest ook uitgraven en opruimen, het is niet anders.
Achter het huis

Hyacinten en narcissen

Blauwe druifjes

Primula's ?

Heide
Er bloeit daar altijd genoeg in de tuin en daar maak ik dan maar een paar foto’s van.
Met een mand aal zoals de Volendammer zegt

Op de dijk

Een blik op de dijk uit een andere hoek
Na de lunch ga ik weer huiswaarts met de vertrouwde omweg richting Kwadijk, Edam en Volendam, op de dijk is het echt uitgestorven, ik denk dat ik misschien 10 mensen ben tegengekomen, het coronavirus brengt heel veel teweeg.
Neef Piet onderweg

Moeder met een drieling

Krokussen en narcissen

De eersten beginnen te bloeien


Toen ik Volendam net goed en wel achter mij had gelaten kwam er een fietser mij tegemoet en dat bleek een neef van mij te zijn, Piet Otsen uit Purmerend, dus stoppen en even bijkletsen voor zover dat ik zo’n korte ontmoeting kan. Iets verder zag ik de eerste lammetjes buiten lopen en later bij Wognum mooi opgesierde rotondes met narcissen en krokussen en in de Wieringermeer op amper 1 km van huis zie ik de eerste tulpen in het veld bloeien, het is nog erg pril maar het begin is er.
De dagteller

De totaal telling
Het was weer een mooi ritje en de teller voor vandaag ging net over de 100 km en het totaal kwam met deze Quest over de 20.000 km waarvan ik er bijna 3.000 heb gereden.

Geen opmerkingen: