24 maart 2020

En weer was het genieten

115 km


Het is toch ongelofelijk, zulk mooi weer en zoveel ellende om ons heen vanwege het “coronaspook” , laten we hopen dat het spoedig een wending zal maken in de goede richting en we weer vrij met iedereen onderweg een praatje kunnen maken zonder afstand te bewaren. Vandaag zat er een klein klusje voor me in de lucht, skelterbanden inclusief aanhanger banden weer op spanning brengen in Oostzaan niet dat ze dat zelf niet konden maar het toeval was dat hier een haakse verloopnippel onmisbaar zou zijn en die had ik wel en zij niet. Dus even op en neer naar Oostzaan leek me net een leuk heen en weertje met dit schitterende weer.
Vee in 't Twiske

De molen in 't Twiske

't Twiske

't Twiske
In Purmerend een beetje omrijden en dan via “Het Twiske” naar de bestemming. Het viel niet mee om de ventielen te pakken te krijgen maar uiteindelijk had ik de eerste op spanning helaas bij de tweede lukte het maar niet, wat bleek er was een pennetje en een rubber sluit ring uit de haakse koppeling verdwenen en nergens meer te vinden dus einde goeie voornemens. Ook de band van de kruiwagen even oppompen dacht ik, maar laat dit nou net weer een tubeless zijn en die moet in één keer een flinke stoot lucht hebben om te sluiten op de velg en dan is een gewoon pompje lang niet toereikend.
Bessenbomen snoeien

Wateroverlast bij Schardam

Enkelen van de duizenden

Jong leven

Geoorde Fuut

Het eerste vee is weer in de wei
Al met al een mislukte actie na een heerlijk heen ritje, een bak koffie en dan weer terug naar Middenmeer maar wel even langs Tiny in de Zuidoost waar haar broer Jan als deskundig fruitteler de bessenbomen ging snoeien.
Jan Geel onderweg
Bij Tiny een broodje gegeten en toen het laatste stukje naar Middenmeer, onderweg kom je dan nog van alles tegen lammetjes, een geoorde fuut, de eerste koeien weer in de wei en dat geeft toch weer het echte voorjaarsgevoel en tot slot in Abbekerk Jan Geel. We hebben één en ander weer bijgepraat en vervolgden daarna ieder zijn weg, Jan naar Oostwoud en ik naar de polder waar thuis 115 km op de teller kwam te staan.

Geen opmerkingen: